Discrete maar diverse verlichtingsschema's dankzij nieuwe verlichtingsreeks

Delta Light stelt ENTERO voor, een nieuwe reeks verlichtingstoestellen ontworpen om architecten en designers in staat te stellen discrete maar diverse verlichtingsschema's te creëren, met slechts één productfamilie doorheen het hele project.

Wat als u slechts één productfamilie zou kunnen gebruiken voor alle verlichtingsnoden? Voor elk type project, binnen en buiten, van lage tot hoge plafonds, in verschillende lichtsterktes, met een veelzijdigheid aan lichtbundels, voor functionele verlichting of om sfeerverlichting te creëren?

Dit was het uitgangspunt voor het R&D-team van Delta Light.

Het resultaat is een reeks verlichtingsoplossingen die ontworpen zijn om architecten en ontwerpers in staat te stellen discrete maar diverse verlichtingsschema's te creëren, waarbij voor een heel project slechts één productfamilie wordt gebruikt en zo een stijlcontinuïteit doorheen het hele project wordt bereikt.

De basis bestaat uit drie lichtunits. Elk is samengesteld uit een hoogwaardige led en een hybride optisch compartiment. De leds stralen een uniforme kleurconsistentie uit en de hybride optiek zorgt voor een comfortabel licht met perfect afgelijnde lichtbundels, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in een compleet schema.

 

Verscheidenheid is de sleutel

Hoewel uniform in ontwerp, is verscheidenheid het sleutelwoord binnen de ENTERO-collectie. Entero presenteert zich als een veelzijdige collectie richtbare inbouwspots, rond of vierkant, voor binnen én buiten, beschikbaar in verschillende lichtsterktes, met een veelzijdigheid aan lichtbundels, telkens met of zonder trim. Voor extra flexibiliteit, en als antwoord voor een variatie aan toepassingen, maken opties als Soft Dim, Tunable White en wallwash de Entero-familie compleet.

 

Gearticuleerde wallwash

Naast de vier symmetrische stralingshoeken biedt ENTERO ook een wallwash-optiek voor de gelijkmatige verlichting van verticale vlakken. Designers maken gebruik van de gepatenteerde Bartenbach optiek om een perfect gelijkmatig verlicht oppervlak te produceren vanuit een armatuur die volledig in het plafond is verzonken. In het verlengde van de ENTERO-filosofie is ook de wallwash-versie verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en installatiemogelijkheden, geschikt voor elk verlichtingsproject.

 

Een resultaat in balans

Peter Ameloot, Managing Director Delta Light: "Terugkijkend op het moment dat we de ENTERO project sheet voor het eerst zagen, was het duidelijk dat dit een oefening rond de juiste balans zou worden. Een lijst van must-haves en extra nice-to-haves, gecombineerd met kernwoorden als betaalbaar, uniform design, technisch en toch aantrekkelijk. Een uitdaging, maar wel een boeiende. Met het resultaat in de hand kunnen we duidelijk stellen dat ENTERO in balans is, als product en als familie. Het individuele product combineert een technisch perfect geconstrueerde achterkant met een uitgepuurd front design, terwijl de producten als familie een uniform design laten zien in verschillende maten, verschillende soorten toepassingen en verschillende lichttechnische aspecten. Een evenwichtig resultaat."

Deel dit artikel:
Contacteer Delta Light
Onze partners