Do the Right DING in Het Arsenaal in Gent (20/4-11/05)

85.000 stenen maken uit afval van de Gentenaar? Design Museum Gent toont dat het kan. DING, de nieuwe vleugel van het museum, wordt immers een toonbeeld van duurzaam bouwen. Onderzoek staat daarbij centraal. Zo ontwikkelde Design Museum Gent een gloednieuwe gevelsteen gemaakt uit afvalstromen. Van 20 april tot 11 mei kan iedereen op Het Arsenaal in Gent live zien hoe die gevelstenen geproduceerd worden.

Drie weken lang worden de hallen van de oude spoorwegsite omgetoverd tot een echte werkplaats waar je de steen voor je ogen ziet geperst worden uit afval van de Gentenaars. Bezoekers kunnen de productie live meemaken, geleid door de verhalen van diverse vertellers. Drie weken lang wijden ze je in over de steen en wat hem zo bijzonder maakt. Naast de werkplaats is er ook een heus atelier waar designers en kunstenaars experimenteren en eigen werk creëren met datzelfde afvalmateriaal.

 

Feestweekend op 20 & 21 april

Aftrappen doet Design Museum Gent op 20 en 21 april met een feestweekend vol lezingen, workshops en performances. De resultaten van de steenproductie en het onderzoek van de ontwerpers kan je bekijken tijdens de finissage op 11 mei. Ontdek hier het uitgebreide gratis programma. Liever geen feestweekend of finissage, maar wel benieuwd naar de productie en de experimenten van de designers? Bekijk hier alle praktische info voor een bezoek aan Het Arsenaal. Is circulair bouwen, ontwerp en experiment interessant voor jouw bedrijf? Ook groepen zijn gratis welkom op Het Arsenaal. Kom langs en draag je steentje bij aan DING!

Bron: Design Museum Gent
Deel dit artikel:
Onze partners