Eerste website in Vlaanderen rond coöperatief wonen

Zaterdag 3 juli was het de internationale dag van de coöperatie. Ideaal moment om de nieuwe website cooperatiefwonen.be voor te stellen. Hiermee bieden Architectuurwijzer en Cera een platform waar alle ontwerpers, overheden, bouwprofessionals, bewoners en andere geïnteresseerden informatie kunnen vinden over de wooncoöperatie. 

Wat is een wooncoöperatie? Waarom willen we graag meer wooncoöperaties op de kaart zetten? Op welke ruimtelijke uitdagingen biedt de wooncoöperatie een antwoord? Wat is de rol van de lokale overheid, burger, aannemer, architect, … bij de oprichting van een coöperatief woonproject? Naast antwoorden op deze prangende vragen toont de website ook enkele historische coöperatieve woonprojecten in de rand van Brussel, vijf bestaande Vlaamse wooncoöperaties en de geprezen referenties uit Zürich.

Ook in de expo Housing Apart Together van Architectuurwijzer - over collectieve woonvormen in Vlaanderen - komt coöperatief wonen aan bod. De expo is nog tot 31 oktober te bezoeken in Bar Paniek in Antwerpen. 

Bron: Architectuurwijzer vzw
Deel dit artikel:
Onze partners