Elektrische aluminium radiatoren in de kijker

Op donderdag 21 en vrijdag 22 oktober vond de tiende editie plaats van ARCHITECT@WORK in Kortrijk. Op stand 56 zette Vasco, als specialist in duurzame totaaloplossingen voor een aangenaam binnenklimaat, zijn elektrische aluminium radiatoren in de kijker: Oni-EL en Beams Mono-EL. Deze designradiatoren koppelen alle voordelen van energie-efficiënt elektrisch verwarmen aan een uitgepuurde vormgeving voor een minimalistische look.

Elektrische verwarmingsoplossingen winnen in een steeds meer geëlektrificeerde markt aan belang. In combinatie met PV-panelen biedt elektrische verwarming een kostenefficiënt en gebruiksvriendelijk alternatief voor een klassieke verwarming. Vasco speelt in op deze duurzame trend, met een elektrische variant van de aluminium designradiator ONI, met zijn 8mm de dunste Vasco-radiator ooit.

Ook de elektrische versie van de ONI bestaat volledig uit aluminium: een licht, duurzaam en perfect recycleerbaar materiaal. Naast de vertrouwde topkwaliteit en de supersnelle reactietijd biedt de elektrische ONI een regeling met meerdere functionaliteiten. Enerzijds een veilige werking dankzij een permanente meting en controle van de oppervlaktetemperatuur. Anderzijds kan de ruimtetemperatuur nauwkeurig gecontroleerd worden.

 

Ook Beams Mono in een elektrisch jasje

Ook de elektrische versie van de Beams Mono bestaat uit verticale profielen (breedte 150 mm): een licht, duurzaam uit aluminium en perfect recycleerbaar materiaal. De eindklant krijgt de vrijheid om het toestel in te passen in de look & feel van zijn eigen woning, want hij kan zelf bepalen waar en hoeveel profielen er geplaatst worden (max. 3 stuks).

Een elektrische radiator heeft natuurlijk geen last van cv-aansluitingen die het zicht ontsieren. Zo krijgt het pure design van dit topproduct nog meer vrij spel. Om een elektrische weerstand in de Beams Mono te integreren, ontwikkelden de ingenieurs van Vasco een nieuwe afdekplaat op de achterzijde, waardoor elektrische componenten volledig aan het zicht onttrokken zijn. De radiator kan bliksemsnel opwarmen tot 80 à 85 °C en de gebruiker snel van het gewenste warmtecomfort voorzien.

Ook deze radiator maakt gebruik van de dubbele functionaliteiten. Enerzijds een veilige werking dankzij een permanente meting en controle van de oppervlaktetemperatuur. Anderzijds kan de ruimtetemperatuur nauwkeurig gecontroleerd worden. De temperatuur wordt geregeld via een RF-thermostaat waarbij de individuele profielen gekoppeld of afzonderlijk aangestuurd kunnen worden.

Bron: Vasco

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage