EXPO. Stadsvernieuwing (maar ook Genk) is mensenwerk (C-Mine, 5-19/10)

In een poging om de steden nieuw leven in te blazen en de stadsvlucht te keren, ontwikkelde Vlaanderen zo’n twintig jaar geleden een project dat het ‘Stadsvernieuwing’ doopte. In de expo ‘Stadsvernieuwing is mensenwerk’, gecureerd door Architecture Workroom Brussels, en van 5 tot 19 oktober te zien in C-Mine Genk, ontdek je hoe dit instrument lokale vernieuwing vleugels gaf.

Fotograaf Bas Bogaerts trok Vlaanderen rond en legde vast hoe nieuwe manieren van wonen, werken, verplaatsen, samenleven en ontspannen door de stadsvernieuwing ontstonden. En documentairemaker Bertrand Lafontaine deed hetzelfde in zes kortfilms. Zo tonen de makers vooral hoe zulke stadsprojecten niet alleen in stenen investeren, maar ook en vooral in mensen.

 

Genk is mensenwerk

De expo 'Genk is mensenwerk' presenteert, aanvullend op 'Stadsvernieuwing is mensenwerk', een aantal vernieuwende en ambitieuze plannen die in Genk zijn opgestart en de stad fundamenteel zullen veranderen. Denk maar aan het herstel van de Stiemerbeekvallei of de vergroening van het centrum. Plannen die samen met de bewoners worden gemaakt. De expo is daarom ook een ode aan Genkenaars, die zich dag in en dag uit inzetten om van de stad een betere plek te maken.

In de rand van deze expo wordt ook een uitgebreid programma georganiseerd in samenwerking met Architectuurwijzer en dienst Ruimte, met o.a. een debat, een publieksdag op 8 oktober en een film op 19 oktober.

Meer info over het volledige programma vind je op de website van C-Mine.

Bron: C-Mine
Deel dit artikel:

Onze partners