‘Fietsen door de Heide’ in Nationaal Park Hoge Kempen pakt goud op International Design Awards in L.A.

De eerste internationale award voor ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen is binnen. De unieke fietsbeleving - naar een ontwerp van  MAAT-ontwerpersLens°ass architecten en Witteveen + Bos - valt in de prijzen op de International Design Awards in Los Angeles. “Fantastisch om met dit nieuws het jaar te starten. Deze award is opnieuw een mooie erkenning voor Limburg”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg.

Dwars door de heide

‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen is een belevingsroute van vier kilometer waarbij je dwars door het heidelandschap in het hart van het Nationaal Park fietst. De iconische fietsbrug van 300 meter fungeert als baken in het landschap voor een optimale heidebeleving. Sinds de opening in juli genoten al bijna 175.000 fietsers van deze unieke beleving in Limburg.

Binnen de categorie ‘Architecture - Arches, bridges, viaducts and gateway’ krijgt ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen goud van een toonaangevende jury, bestaande uit internationale experts. Hiermee wint de fietsbeleving het onder andere van projecten uit China (‘Huanggang Port New Development’) en Toronto (‘Beanfield Centre Elevated Walkway’).
 

Prestigieuze award

De International Design Awards (IDA) worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt om legendarische ontwerpvisionairs en opkomend ontwerptalent uit diverse disciplines te erkennen voor hun iconische ontwerpen wereldwijd. Deze prestigieuze awards groeiden de voorbije jaren uit tot een van de meest toonaangevende designwedstrijden in Amerika.
 

Andere fietsbelevingen achterna

Ook de fietsbelevingen ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk en ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland werden reeds gelauwerd op de International Design Awards in Los Angeles. ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk pakte in 2017 de eerste plaats in de categorie ‘Architecture – Landscape’. Twee jaar later won ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland eveneens goud in de categorie ‘Architecture - Arches, bridges, viaducts and gateways’.

Bron: Visit Limburg

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage