Fluisterstil ventilatiesysteem met hoge energiezuinigheid

Vasco ventilatiesysteem unit DX5
Vasco ventilatiesysteem unit DX5
Vasco ventilatiesysteem unit DX5

Installatie bij gezinswoning in Oudenaarde illustreert Vasco’s flinternieuw systeem: de DX5 unit.

‘Ik maakte me eerst wat zorgen over de geluidshinder die de ventilatie met zich mee kon brengen, maar ik ben aangenaam verrast. De Vasco DX5 unit is fluisterstil’, vertelt Steven Botteldoorn. De inwoner van Oudenaarde liet onlangs een Vasco ventilatiesysteem plaatsen bij de verbouwing van zijn woning.

In plaats van een C-systeem heeft Steven nu een ventilatie D-systeem, zonder roosters in de ramen. Positieve beoordelingen online leidden hem ertoe het nieuwe systeem aan te kopen. Vasco’ systeem zou niet enkel stil maar ook gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en energiezuinig zijn.

Zo kan je met een extra module het systeem vanop afstand aansturen met je smartphone. Dat je zelf de instellingen kunt aanpassen, blijkt een meerwaarde volgens Steven: “Als mijn vrouw en ik koken of het fonduestel bovenhalen dan zetten we het ventilatiesysteem hoger. Daardoor wordt de lucht sneller afgezogen en blijft de vervuilde lucht niet meer in de woonkamer hangen."

Weinig onderhoud, sterk verbeterd binnenklimaat

Verder is het ventilatiesysteem gemakkelijk in gebruik. Zo is het ook mogelijk om met een extra module het systeem vanop afstand aan te sturen met je smartphone. Het is een meerwaarde om de instellingen te kunnen aanpassen. “Als mijn vrouw en ik koken of het fonduestel bovenhalen dan zetten we het ventilatiesysteem hoger. Daardoor wordt de lucht sneller afgezogen en blijft de vervuilde lucht niet meer in de woonkamer hangen."

‘We moeten slechts één keer per maand onze stofzuiger bovenhalen om de filters te reinigen’, geeft Steven aan over de onderhoudsvriendelijkheid van het systeem. ‘Verder staat onze unit gewoon op zolder.’ De filters omschrijft Vasco zelf als volledig geïntegreerde high performance/low maintenance filters. “De unit doet zijn werk. We merken een duidelijk verschil in ons binnenklimaat dat nu erg aangenaam is,” vertelt Steven. De filters weren stof en vuil en hoeven slechts één keer per 6 maanden vervangen te worden.

Energiezuinig

Vasco onderstreept dat je met deze DX-unit ventilatie de hoogste haalbare normen qua EPB  nastreeft. Deze normen rond energieprestatie en binnenklimaat bij onder andere nieuwbouwwoningen stellen ook voor ventilatiesystemen eisen op vlak van energieprestatie. Warmteverlies maximaal vermijden, in andere woorden.

De DX-unit heeft een strakke en compacte vorm en kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. ‘Onze installateur was al vertrouwd met de producten.’, vertelt Steven. ‘De installatie verliep dus van een leien dakje. Na de montage kregen we bovendien nog een heldere uitleg over het ventilatiesysteem.’

Bron: Vasco
Deel dit artikel:
Onze partners