Fusieziekenhuis Jessa (Baumschlager & Eberle e.a.) bouwt nieuwe campus in Hasselt

Vlakbij het Salvator Ziekenhuis in Hasselt gaat het Jessa Ziekenhuis een nieuwe eenheidscampus optrekken. Voor het ontwerp wordt een beroep gedaan op een vereniging van vier bureaus waarvan drie van ‘eigen bodem’ (De Gregorio, osar en Technum) en één grote internationale naam: Baumschlager & Eberle, bij ons vooral bekend van het ontwerp van het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk.
Op een site in de directe nabijheid van het Salvator Ziekenhuis in Hasselt zal een nieuwe eenheidscampus opgetrokken worden voor het Jessa Ziekenhuis, de fusie van het Virga Jesse ziekenhuis, het Salvatorziekenhuis en het Sint-Ursulaziekenhuis van Herk-de-Stad. Voor het ontwerp wordt een beroep gedaan op een vereniging van vier bureaus waarvan drie van ‘eigen bodem’ en één grote internationale naam.
Het Oostenrijkse bureau Baumschlager & Eberle dat onder meer het internationaal vliegveld van Wenen ontwierp is in ons land vooral bekend voor het ontwerp van het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk.
De Gregorio, Baumschlager & Eberle, osar en Technum

Toen Alfredo De Gregorio voorstelde aan Carlo Baumschlager om samen een kandidatuur in te dienen voor het Jessa Ziekenhuis was hij daartoe bereid als ook FDA hierbij werd betrokken. Voor het Kortrijkse ziekenhuis hadden de Oostenrijkse ontwerpers immers al samengewerkt met FDA dat intussen werd omgedoopt tot osar. Het Antwerpse bureau osar heeft sinds enkele jaren een kantoor in Hasselt, meer bepaald in het Hollandsch Huys dat door osar zelf ontworpen werd, slechts 100 meter verwijderd van waar het nieuwe ziekenhuis zal komen. De vierde partner is het studiebureau Technum dat verschillende vestigingen kent in België, ook op de grote ring in Hasselt.

Het fusieziekenhuis gaat niet alleen een nieuwe campus bouwen, het heeft ook een heel programma opgezet om de bestaande ziekenhuizen te herstructureren in functie van de fusie.

Deel dit artikel:

Onze partners