Ga in gesprek met de Britse ontwerper Paul Cocksedge tijdens een creatieve lunch (8/2, Brussel)

In samenwerking met COLLECTIBLE, de Brusselse beurs die exclusief gewijd is aan hedendaags collectible design, nodigt MAD Brussels de internationaal gerenommeerde Britse ontwerper Paul Cocksedge uit voor een creatieve lunch en talk. De afgelopen tien jaar heeft de ontwerper zijn naam opgebouwd gekend voor innovatief design, ondersteund door onderzoek en dat de grenzen van technologie en materialen opzoekt. Zijn oeuvre omvat productontwerp, architecturale projecten, installaties en sculpturen, allemaal doordrenkt van eenvoud, vreugde en verwondering waarmee zijn werk wordt gekarakteriseerd.

Paul Cocksedge studeerde onder leiding van ontwerper Ron Arad aan het Royal College of Art. Hij werd in 2004, slechts twee jaar na zijn afstuderen, genomineerd voor Designer of the Year door het Londense Design Museum. In datzelfde jaar richtte hij samen met Joana Pinho de Paul Cocksedge Studio op. Sindsdien neemt de studio deel aan designfestivals over de hele wereld en voegt de designer speelsheid toe aan technologisch vernuftige sculpturen en installaties.

In 2013 presenteerde Paul Cocksedge zijn eerste solotentoonstelling in de Friedman Benda Gallery in New York en in 2017 stelde hij samen met de galerie en Beatrice Trussardi tentoon tijdens de Milan Design Week. In 2018 stond Cocksedge op de shortlist voor het ontwerp van het Britse paviljoen tijdes Expo 2020 in Dubai. Andere opmerkelijke projecten zijn onder meer het ontwerp van een sculptuur voor de Central Norman Public Library en de installatie Please Be Seated voor het London Design Festival waarvan een nieuwe editie in 2020 op tournee ging door China.

 

Duizenden stukjes steenkool

In 2021 ontwierp Cocksedge de installatie Time Loop in Hong Kong en in 2022 voltooide hij een nieuwe permanente editie van Bourrasque voor Dior 30 Montaigne in Parijs, een winkelruimte ontworpen door Peter Marino. Cocksedge onthulde begin 2023 een groot nieuw kunstwerk, Oalescence, waarbij duizenden stukjes steenkool aan het plafond van de kathedraal van Liverpool werden opgehangen.

Momenteel werkt Paul Cocksedge samen met Arup en Grimshaw aan een 33 meter lange overkapping voor de botanische tuin van Oman, een van de grootste tuinen ter wereld. De ontwerper heeft samengewerkt met grote merken als British Land, Swire Properties, Swarovski, Fendi, NHS en BMW. Zijn werk werd opgenomen in collecties van de V&A, MoMA en het Vitra Design Museum. Cocksedge werd bekroond door onder meer Wallpaper*, The Design Museum, Homes & Gardens en German Design Council.

 

De creatieve lunch & talk met Paul Cocksedge gaat door op vrijdag 8 maart 2024 van 12uur tot 14uur in MAD Brussels (Nieuwe Graanmarkt 10, 1000 Brussel). Toegang tot dit evenement is gratis, maar registratie is verplicht. Meer info vind je hier.

Bron: MAD Brussels
Deel dit artikel:
Onze partners