Gewikt en Gewogen: Urbain Van De Voorde (I.C.A.R.O.) over centrale reinigingssystemen

Architect Urbain Van De Voorde van architectenbureau I.C.A.R.O. werkt graag met de centrale reinigingssystemen van All-Vac Technology en paste zo'n systeem onder meer toe op de werf Buelens, waar een eengezinswoning gerenoveerd werd met een kantoor voor een vrij beroep.
Architect Urbain Van De Voorde van architectenbureau I.C.A.R.O. werkt graag met de centrale reinigingssystemen van All-Vac Technology en paste zo'n systeem onder meer toe op de werf Buelens, waar een eengezinswoning gerenoveerd werd met een kantoor voor een vrij beroep.
Waarom hebt u voor dit product gekozen? Wat gaf de doorslag?

Centrale reinigingssystemen hebben bij mij altijd een streepje voor. Omdat mijn focus vooral ligt op lage-energiewoningen, ben ik steeds op zoek naar nieuwe manieren om op een zuinigere wijze meer comfort te garanderen. Een bedrijf als All-Vac past perfect binnen die visie.

Hoe stonden de aannemer en de bouwheer tegenover deze keuze?

Ze waren zeer enthousiast. De bouwheer deelde immers mijn open visie op gebied van innovaties. All-Vac combineert de klassieke concepten van reinigingssystemen met steeds belangrijk wordende principes als ecologie en duurzaamheid.

Wat zijn achteraf gezien de sterke punten van het nieuwe product?

Het verborgen tubesysteem bespaart heel wat plaats, is zuiniger, hygiënischer en is tegelijk altijd latent aanwezig voor gebruik. De klant heeft een centraal reinigingssysteem en hoeft in de toekomst niet meer te investeren op dat gebied.

Zijn er bepaalde elementen of details die nog voor verbetering vatbaar zijn?

Je kan stellen dat de vormgeving van de ventielen nog kan verbeteren. Waarschijnlijk zal de sturing in de toekomst ook nog geïntegreerd kunnen worden in de besturingssystemen van de ventilatie en home control wanneer woningen nog luchtdichter moeten worden.

Zijn er bepaalde dingen waar een architect rekening moet mee houden als hij/zij dit product wil gebruiken in een project?

Er moet ruimte in het vloerpakket zijn om de stofzuigerbuizen te kunnen plaatsen, maar eerder nog moet er zorgvuldig met de beschikbare ruimte omgegaan worden.

Voor welk type projecten is dit product vooral interessant en voor welke projecten minder interessant ?

Ik denk dat een centraal reinigingssysteem vooral geschikt is voor woonhuizen om wille van gezondheidsredenen maar ook voor winkels met veel losstaande kleinere objecten in de toonzaal. Grote openbare gebouwen hebben andere systemen voor onderhoud.

Ligt de prijs van dit product hoger of lager dan traditionele alternatieven?

De prijs is hoger, maar het is een eenmalige investering die op termijn alleen maar bespaart. De verhouding prijs/kwaliteit ligt erg hoog, zodat er op de eenmalige hogere prijs geen verval zit.

Deel dit artikel:

Onze partners