GEZE Revo.PRIME: Maximale designeisen, minimale kranshoogte

Architecten staan voor de uitdaging om design en technische aspecten harmonieus met elkaar te combineren. Met de Revo.PRIME tourniquet worden design, techniek, energie efficiëntie en toegankelijkheid moeiteloos met elkaar verenigd. 

De Revo.PRIME is onderdeel van een programma met slanke deur- en raamoplossingen.  Het profiel van de tourniquet is geminimaliseerd waarbij de Revo.PRIME een kranshoogte van maar 75 mm heeft. Door het slanke design past deze oplossing in vrijwel ieder gevel en zorgt het slechts 60 mm smalle profielsysteem voor maximale transparantie en aanzienlijk meer lichtinval. De Revo.PRIME is op aanvraag in ieder RAL kleur leverbaar en past dus bij iedere gevel en stijl. Het is echt hét visitekaartje voor elk gebouw: 'the most beautiful way to say welcome'.

Geavanceerde technologie

Naast het fraaie design is de Revo.PRIME ook in technisch opzicht spraakmakend. In de tourniquet wordt gebruik gemaakt van een compleet nieuwe aandrijftechnologie waarbij de krachtige en slijtage-arme borstelloze motor een draaimoment van 1.000 Nm heeft. Dat zorgt niet alleen  voor een vloeiende beweging van de tourniquet maar ook voor extra veiligheid. Op het moment dat de deur, om welke reden dan ook, moet worden geremd staat deze direct stil. Een paar centimeter doorlopen zoals gebruikelijk is bij de Revo.PRIME niet aan de orde. Hierdoor is het comfort van de doorloop gemaximaliseerd. Met een kleinere diameter kan een groter aantal bezoekers worden verwerkt. De motor is getest tot 2 miljoen cycli, wat feitelijk betekent dat deze een gebouwleven lang mee gaat.

Custom en energie efficiënt

De Revo.PRIME is leverbaar als 3- of 4-vleugelig deursysteem in een diameter tot 4 meter met een hoogte tot 3,5 meter. Alle afmetingen daarbuiten zijn op aanvraag. Behalve met automatische aandrijving is de tourniquet ook leverbaar in een handmatige versie. De vleugels worden in rust zodanig gepositioneerd dat er sprake is van een volledige afdichting voor een uitstekend isolerend effect tegen tocht, weersinvloeden en lawaai. De Revo.PRIME kan naar wens worden aangepast met bijvoorbeeld verlichting in het plafond, droogloopmat en nog vele andere opties. 

Bron: GEZE
Deel dit artikel:

Onze partners