Gezocht: bedreigd modernistisch erfgoed voor podcastreeks van architectura.be

"Toon hetzelfde engagement en dezelfde zorg voor onze modernistische architectuur, als voor ons eeuwenoud patrimonium”, schreef Luc Vanmuysen in een column op Architectuurwijzer en op architectura.be. 100% gelijk heeft hij. Met architectura.be willen we ons ook engageren voor het behoud voor ons modernistisch erfgoed bij wijze van een podcastreeks die onze medewerker Stef Pennemans gaat maken als eindwerk voor zijn postgraduaat podcasting aan de Arteveldehogeschool. Hiervoor zijn we nog op zoek naar interessante cases van bedreigd modernistisch erfgoed waar ook een mooi verhaal aan gekoppeld is.

Het thema voor de eerste aflevering staat al vast: het administratief centrum van Hasselt, ontworpen door de onlangs overleden architect Louis Ghijsebrechts. Er zijn plannen om het gebouw af te breken, maar de kleinzoon Jakob Ghijsebrechts van a2o-architecten is een actie gestart voor het behoud van het gebouw van zijn grootvader. En het ziet er naar uit dat dit niet in dovemans oren gevallen is. Een mooi verhaal om onze podcastreeks mee te beginnen.

Wie kent nog dergelijke cases waar ook een interessant verhaal aan gekoppeld is? Suggesties mag je mailen naar info@architectura.be

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage