Häfele op Prowood 2018: meer leven per m², Easiness en design trends

De beurs Prowood is een Benelux-trefpunt voor alle schrijnwerkers, meubel- en interieurbouwers, designers, beslagleveranciers en alle aanverwante sectoren. Ook Häfele - wereldspeler op het vlak van meubelbeslag- is van 21 tot 25 oktober 2018 opnieuw van de partij; stand 4244 in Hal 4 van Flanders Expo te Gent, België.

Eén van de eyecatchers op onze stand is de Häfele Finetta Flatfront M-35 Top. Dit schuifdeurbeslag voor gelijkliggende deuren is op verschillende vlakken een buitenbeentje. Het laat de schuifdeur schijnbaar ‘zweven’ omdat er geen ondergeleiding nodig is en er bovendien deurbreedtes tot wel 1,5 meter mogelijk zijn. Het beslag is in heel wat configuraties te bestellen en vanzelfsprekend is er ook een geïntegreerde demping bij het openen en sluiten. 

Het sokkelafstelsysteem Axilo, het afstelgereedschap voor de corpusnivellering, is een uiterst handige uitvinding. Elke installateur weet hoe moeilijk het is om een meubel vooral via de achterste sokkelvoet te nivelleren. Het nieuwe sokkelafstelsysteem van Häfele maakt hier komaf mee. De afstelling gebeurt ergonomisch en rugvriendelijk vanaf de voorzijde zonder de waterpas uit het oog te verliezen. 

Het Häfele Loox LED-verlichtingssysteem en zijn omvangrijke assortiment aan plug & play toebehoren laten de werelden van licht, sound en connectiviteit moeiteloos samenvloeien. Met het nieuwere Häfele Connect ligt een Smart Home eindelijk binnen ieders bereik. Dankzij de BLE (Bluetooth Low Energy)-Box kunnen Loox-meubelverlichting en specifiek Häfele e-drive en tv-liftbeslag eenvoudig met de Connect app op je smartphone of tablet bediend worden. Häfele slaat hiermee 2 vliegen in 1 klap; het Loox gamma is niet alleen ‘Easiness’ vanwege het plug-and-play karakter maar is nu ook ‘Smart’ door Bluetooth-connectiviteit en de Connect app.

Daarnaast kan je op de Häfele beursstand onze nieuwe IxConnect 8 mmspreiddeuvels SC8/25 en SC8/60 ontdekken. In 2017 ging de SC8/25 met een Interzum Award aan de haal. Beide types verbinden meubeldelen snel, moeiteloos en zijn snel zonder gereedschap te monteren. Bovendien zijn ze na de montage zo goed als onzichtbaar. Dit is Häfele Easiness ten top; ideaal voor flatpack-meubelontwerp.

Loop op de stand zeker ook eens voorbij het Häfele Free klepbeslag met e-drive en ingebouwde verlichting. De klep opent en sluit met een simpele druk op het front, ongeacht de frontafmetingen. 

Iets verder op de stand tover je een sofa eenvoudig om in een tweepersoonsbed dankzij het Häfele sofa-opklapbed. Häfele komt met een ruimtebesparende oplossing op de proppen om zowel een sofa als een tweepersoonsbed te combineren volgens de onze leuze “Meer leven per m 2”. Dit moet je eens van dichterbij gezien hebben. Ideaal te gebruiken in studentenhuizen, hotels en studio’s of gewoonweg als logeerbed.

Kom ook de Hawa Concepta Familie 2018 op onze beursstand ontdekken. Dankzij dit draaischuifdeurbeslag kan je tot wel 4 deuren in zijdelingse nissen parkeren, zonder verdere hinder. Door de unieke schaartechniek behoren ook grote en zware deuren tot de mogelijkheden. Geniet van nog meer comfort dankzij de zachte, evenwichtige en soepele loop van het beslag. Met nieuwe zwart geanodiseerde profielen volgt Häfele met dit Concepta product een wereldtrend “black is back”. Functionele en visuele inspiratie voor elke designer!

Ook voor het hotelwezen heeft Häfele veel te bieden dankzij een eigen Hotelassortiment.Met de slogan “one room, one face” weet Häfele menig hotelier te overtuigen dankzij o.a. één toeleverancier. Je hebt keuze uit onderdelen van ofwel het ronde ofwel het hoekige gamma in telkens vier hedendaagse afwerkingen (grafietzwart, messingkleurig, verchroomd of rvs) waardoor je eindeloos kan combineren en inrichten.

Häfele showt ook zijn meest recente Häfele Dialock DT 710 BLE-deurterminals. Deze zijn niet enkel via transponders te openen en sluiten, maar nu ook met de smartphone en daarom ideaal voor hotelkamerdeuren. Het betrouwbare Dialock-systeem is uiterst compatibel met de meeste bestaande IT-systemen en kan daarom verbinding maken met een klanteigen hotelmanagement-software of een roommanagement-systeem. Uitbreiden of moderniseren is daarom geen probleem. Qua design kan je ook hier kiezen uit drie moderne afwerkingen: rvs mat geborsteld, messingkleurig of zwart mat.

Verderop staat het vouwschuifdeurbeslag Häfele Slido 100T. Het beslag scheidt ruimtes tot ofwel 6 meter met eenzijdige systemen of tot wel 12 meter met tweezijdige systemen. Ideaal om bijvoorbeeld middelgrote vergaderruimtes in twee te splitsen. Met één flexibel systeem kunt je kiezen uit twee ophangmogelijkheden, namelijk één met centrale ophanging of één met hoekophanging.

Licht, spiegelverwarming en geluid vervat in één product? De Häfele badkamerspiegel maakt dit mogelijk. Deze spiegel combineert make-upverlichting, verlichting van de ruimte, sfeerverlichting, spiegelverwarming en soundsysteem. De functies worden via touch op de spiegel bediend. Het soundsysteem is ook met de smartphone te besturen.

Häfele is ook met zijn meubelgrepen een vaste waarde op de markt. De nieuwe meubelgreep collectie H17 valt door functionaliteit, design en trendy oppervlakken (van rvs tot koper) bijzonder in de smaak. 

Ook met de hippe designkleur ‘zwart’ weet Häfele aan te sluiten op de huidige interieurtrends. Zo wordt een multifunctioneel reksysteem aangeboden in sets of losse onderdelen, waarmee eindklanten naar hartenlust zwarte aluminium meubelgeraamtes kunnen samenstellen en eventueel combineren met talloze andere materialen. De doorkijk van het ontwerp schept een derde dimensie in woonkamers, keukens of badkamers. 

Bron: Häfele
Deel dit artikel:

Onze partners