Healthbox 3.0 wint Batimat Innovation Award

Vorige week kreeg Renson op Batimat in Parijs de ‘Innovation Award’ overhandigd voor z’n slimme ventilatie-unit HEALTHBOX 3.0 … een nieuwe bekroning voor het volautomatische ventilatiesysteem van de toekomst dat zowel met de bewoner als met de installateur communiceert via een specifieke app …

Healthbox 3.0 zorgt op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Deze nieuwe generatie vraaggestuurde ventilatie communiceert actief met zowel de bewoner als de installateur via een bijbehorende applicatie. Zo heb je als gebruiker voortaan altijd en overal zicht op de luchtkwaliteit in huis en de activiteiten van het ventilatiesysteem. Met extra tips en personalisatiemogelijkheden per kamer, stem je de ventilatie nog beter af op je leefritme. De installateur wint dan weer tijd bij de installatie én opvolging van het ventilatiesysteem.

 

Slim en energiezuinig 

Dankzij de ingebouwde sensoren die het vochtgehalte, het CO2- en/of VOC (vluchtige organische stoffen of ‘geurtjes’)-niveau continu monitoren,  past Healthbox 3.0 het ventilatieniveau aan waar en wanneer dat nodig is. De SmartConnect-aansluiting maakt van Healthbox 3.0 een geconnecteerd ventilatiesysteem voor je smart home. De ventilatie-unit van Healthbox 3.0 is compact en strak ontworpen en is uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator. De Healthbox 3.0 maakt deel uit van het ventilatiesysteem C+ (toevoer via raamverluchting) en zorgt voor een winst op het E-peil van je woning tot 23 punten.

 

Verbonden met je woning en met je ventilatie

In de applicatie krijg je in één oogopslag zicht op de luchtkwaliteit in de woning via de kleur van je scherm. De recente activiteiten van Healthbox 3.0 worden visueel weergegeven. Na een douche of een nachtje slapen, zie je het tijdelijk verhoogde ventilatieniveau op een grafiek. Per kamer vind je bovendien een actuele status alsook de historiek terug van het ventilatieniveau, het vochtgehalte, het CO2- en/of VOC-niveau.

 

Kies je eigen ventilatieprofiel per kamer

Standaard zal de Healthbox 3.0 ventileren volgens het ‘Health’-profiel. Dit profiel zorgt voor gezonde binnenlucht en is energiezuinig door de vraaggestuurde manier van ventileren. Voor een babykamer bijvoorbeeld kan je het ‘Intense’-profiel kiezen. Dit profiel zal er voor zorgen dat de vervuilde lucht sneller afgevoerd wordt via een intensiever ventilatieniveau . Bij het ‘Eco’-profiel ligt de prioriteit op het energiezuinige aspect en  wordt de vervuilde lucht af over een langere tijdspanne met een lager ventilatieniveau afgevoerd.

 

Tot 11 aansluitingen

Met behulp van klepcollectoren kunnen meer ruimtes (tot maximum 11) geventileerd worden dan de beschikbare 7 aansluitingen op de ventilatie-unit. Zo kan het Smartzone-principe (met ook afvoer in de slaapkamers) eenvoudiger toegepast en compacter geïnstalleerd worden met minder leidingen.

 

Een nieuwe stap in installatiegemak

De speciaal ontwikkelde installatie-app maakt het installateurs nog gemakkelijker om de ventilatie-unit geïnstalleerd en ingeregeld te krijgen. Alle parameters zoals drukval, ingesteld debiet, … worden gevisualiseerd aan de hand van een overzichtelijk stappenplan. Ook het manueel instellen van dipswitches behoort tot het verleden en gebeurt voortaan via de app, zodat het debiet van afzonderlijke afvoerpunten direct bijgeregeld kan worden indien nodig. Bovendien worden automatisch de nodige documenten opgemaakt voor de EPB-aanvraag en geeft de app toegang tot de ‘My Lio’ webportal om alle installaties te kunnen beheren en werven op te volgen, zonder overbodig papierwerk.

Bekijk de Healthbox 3.0 installateursvideo hier: https://youtu.be/in-ZvsYQbbA

Bron: Renson
Deel dit artikel:
Contacteer Renson
Onze partners