Hellend dak efficiënter isoleren met twee nieuwe isolatieoplossingen van Unidek/Ecotherm België

Om energie te besparen is het isoleren van het dak de maatregel bij uitstek. Unidek Warm Squeeze en de Ecotherm Sarking van fabrikant Unidek/Ecotherm Belgiƫ zijn twee nieuwkomers voor het hellend dak op de markt van isolatieoplossingen. De Unidek Warm Squeeze is een slimme oplossing voor het isoleren van de binnenzijde van keper- en spantendaken. De Ecotherm Sarking maakt het mogelijk het dak doorlopend te isoleren langs de buitenzijde.

Om energie te besparen is het isoleren van het dak de maatregel bij uitstek. Unidek Warm Squeeze en de Ecotherm Sarking van fabrikant Unidek/Ecotherm België zijn twee nieuwkomers voor het hellend dak op de markt van isolatieoplossingen. De Unidek Warm Squeeze is een slimme oplossing voor het isoleren van de binnenzijde van keper- en spantendaken. De Ecotherm Sarking maakt het mogelijk het dak doorlopend te isoleren langs de buitenzijde.


    

De twee nieuwkomers van Unidek/Ecotherm België. Links: Ecotherm Sarking, rechts: Unidek Warm SqueezePerfect aansluitend met draagstructuur

 

Unidek Warm Squeeze is erg innovatief, dankzij een uniek ‘harmonica’-principe kunnen de EPS-platen zonder mechanische bevestiging tussen kepers of spanten worden geklemd. Het materiaal kan zo’n 2 cm worden samengedrukt, na plaatsing neemt het terug zijn oorspronkelijke formaat aan. Zo klemt de isolatieplaat zich stevig vast tussen de draagstructuur en wordt er een perfecte aansluiting gevormd. Hierdoor zijn koudebruggen uitgesloten. Omdat nieten, schroeven of lijmen overbodig is, kan het plaatsen snel en eenvoudig verlopen.

Naast de gemakkelijke verwerkbaarheid van deze perfect passende isolatie beschikt het materiaal over een uitstekende isolatiewaarde. Het low lamda geëxpandeerd polystyreen (EPS) heeft een lambdawaarde van 0,031 W/m²K en scoort daarmee beter dan minerale isolatiematerialen (λ: 0,038 W/m²K). Bovendien is het uiterst licht en werkt het geen huidirritatie in de hand tijdens de plaatsing. Een ander voordeel ten opzichte van minerale wol is dat EPS geen vocht opneemt, wat de isolatiewaarde van een isolatiemateriaal negatief beïnvloedt, waardoor de opgegeven isolatiewaarde gegarandeerd blijft.

De één meter lange isolatiepanelen zijn beschikbaar in breedtes van de meest courante afstanden tussen kepers en spanten. De dikte kan variëren tussen 6 en 20 cm. Indien gewenst kan een Gefinex-dampscherm meegeleverd worden.


    

 Unidek Warm Squeeze met ''harmonica''- principeOnonderbroken isolatieschil

 

De andere nieuwkomer Ecotherm Sarking is een hoogrendementsisolatie op basis van PIR. Het plaatmateriaal is bedoeld om hellende daken langs de buitenzijde te isoleren waardoor een doorlopende isolatieschil zonder koudebruggen van kepers of spanten gerealiseerd kan worden. Ongewenste warmteverliezen zijn op deze manier uitgesloten. De hoogrendement PIR-isolatie garandeert een lambdawaarde van 0,023 W/m²K. Bij een dikte van 80 mm bieden de isolatieplaten een u-waarde van 0,27 W/m²K. Dat is ruim voldoende om de eisen uit de EPB-regelgeving te halen. De panelen zijn uitgerust met een dampopen onderdak. Indien gewenst kunnen ook een Gefinex dampscherm en de gepaste installatiematerialen worden meegeleverd.


    

Ecotherm Sarking maakt een doorlopende isolatieschil mogelijk


 

Deel dit artikel:
Onze partners