Het Optigrün Smart Hub netwerk: een revolutie in gebouwbeheer

In een tijd waarin duurzaamheid en efficiëntie centraal staan, werkte Optigrün op de achtergrond aan het slimme netwerk Internet of Things. Dit netwerk een baanbrekend concept: het slimme levende gebouw. Met meer dan 70 projecten verspreid over Nederland, verbindt het Optigrün Smart Hub netwerk deze gebouwen in een naadloos geïntegreerd Internet of Things (IoT) ecosysteem.

Smart flow control

Het avontuur begon tien jaar geleden met de introductie van de Optigrün Smart Flow Control, een innovatieve datagestuurde klep die de waterhuishouding op daken optimaliseert. Deze slimme technologie legde de basis voor een netwerk dat een overvloed aan data verzamelt en analyseert, van klimatologische omstandigheden tot de gezondheid van het daklandschap.

The Next Step: Een datarijk ecosysteem

De evolutie van Optigrün's technologie leidde tot een netwerk waarbinnen een immense hoeveelheid data wordt verzameld. Dit omvat alles van temperatuurmetingen tot de detectie van waterlekkage, waardoor preventief onderhoud mogelijk wordt en de duurzaamheid van projecten wordt verhoogd.

Het toonbeeld: Wonderwoods in Utrecht

Het project Wonderwoods in Utrecht illustreert de geavanceerde mogelijkheden van het Optigrün Smart Hub netwerk. Sensoren monitoren de vochtigheid van het substraat om te zorgen voor optimale bewatering van de beplanting, terwijl ook wateropvang en -recycling efficiënt worden beheerd. Dit systeem zorgt ervoor dat geen druppel water verspild wordt, zelfs in tijden van neerslag of droogte.

Naar een waterneutrale toekomst

Optigrün streeft samen met Stichting WaterPro naar waterneutraliteit in al haar projecten. Dit doet het bedrijf door een slimme waterbalans te hanteren, drinkwater alleen te gebruiken waar het echt nodig is en alternatieve bronnen aan te wanden voor andere toepassingen zoals toiletspoeling of irrigatie.

Integratie met gebouwbeheersystemen

Het Optigrün Smart Hub netwerk kan naadloos worden geïntegreerd in elk bestaand gebouwbeheersysteem, waardoor beheerders in realtime de controle hebben over de duurzame aspecten van hun gebouwen. Dit creëert een toekomst waarin groene daken, gevelbegroeiing en interieurbeplanting een integraal onderdeel vormen van slim en groen gebouwbeheer.

Bron: Optigrün
Deel dit artikel:
Onze partners