Hörmann pakt uit met moderne kamerhoge voordeuren

Wie aan nieuwbouw denkt, denkt vaak aan open, transparante ruimtes met een moderne look. Met deze gedachte in het achterhoofd ontwierp Hörmann nieuwe kamerhoge deuren. De ontwerpen zien er strak uit en zijn beschikbaar in hoogtes tot drie meter. Met de nieuwe ThermoSafe en ThermoCarbon stelt Hörmann een moderne, robuuste deur voor met hoge thermische isolatiewaarden.

Groter ruimtegevoel

Dankzij het 3D-ontwerp ogen de ThermoSafe en ThermoCarbon esthetisch gezien zeer modern: beide hebben ze een vleugeloverdekkend deurblad, wat zorgt voor een strak en egaal geheel. De strakke lijnen aan de buitenkant en de hoogte van de deuren komt het ruimtegevoel zeker ten goede. Hörmann biedt de twee producten daarom aan met hoogtes tot drie meter.

 

Dunne deurbladen, hoge isolatiewaarden

Naast de moderne look van de deuren, heeft Hörmann ook ingespeeld op de nood naar hoge thermische isolatiewaarden: met een UD-waarde tot 0.8 W/(m2∙K) voldoet de ThermoSafe binnendeur aan de eisen die aan lage-energiewoningen worden gesteld. De ThermoCarbon voordeur met deurblad van 100 milimeter is tot op vandaag de enige aluminium deur op de markt die een UD-waarde haalt tot 0.47 W/(m2∙K).

 

Safety first

Vandaag de dag wordt een veiligheidsklasse van RC aangeraden in hoogwaardige gebouwen. Ook op dit vlak stellen de ThermoSafe en ThermoCarbon niet teleur: het ThermoSafemodel kan tot weerstandsklasse RC 3 worden uitgerust en de ThermoCarbondeur zelfs tot klasse RC 4. Dit betekent concreet dat de deur kan weerstaan aan inbraakpogingen tot tien minuten van ervaren criminelen met zwaar materiaal, zoals bijvoorbeeld een drilboor.

 

BiSecur: de app die deuren opent

Met de BiSecur-app van Hörmann is het nu ook mogelijk om vanop afstand te zien of de deur open of gesloten is. Vanaf volgende zomer is er ook de mogelijkheid om de verscholen deuraandrijving ‘ECTurn’ te installeren: met dit nieuwe systeem kan je de deur ook openen en sluiten. Het nieuwe technologische snufje wordt in de deur gebouwd om het visuele uitzicht van de deur niet te verstoren.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage