HVC Architecten en Wijsch M.A. slaan handen in elkaar

HVC Architecten met kantoren in Hasselt en Keerbergen en Wijsch Multiprofessionele Architectenvennootschap uit Leuven (Wilsele) gaan intens samenwerken. HVC Architecten is meer dan 30 jaar een gevestigde waarde in het segment van bedrijfsgebouwen. Wijsch is al twee decennia gespecialiseerd in de uitvoering van complexere bouwprojecten. Beide architectenbureaus kunnen samen buigen op talrijke referentieprojecten.

Frank Tack (HVC Architecten) en Torsten Schoonaert (Wijsch) waren geruime tijd partner van de respectievelijke kantoren. Zij zetten nu samen hun schouders onder de twee architectenbureaus.  De oorspronkelijke oprichters van HVC Architecten, Rik Van Com en Rik Helsen en de medeoprichter van Wijsch, Jan Wijckmans, blijven wel aan boord om de continuïteit te garanderen. Ze zullen met hun ervaring en expertise het groeiend team verder ondersteunen.

 

HVC Architecten

In 1989 richtten Rik Helsen en Rik Van Com het bureau Helsen & Van Com Architecten op met kantoren in Keerbergen en Hasselt. Al snel bouwde het duo het bureau uit tot een betrouwbare partner in de wereld van de bedrijfsgebouwen. Helsen & Van Com Architecten veranderde in 2012 haar naam in HVC Architecten. Frank Tack trad na een jarenlange samenwerking als partner toe en het bureau groeide verder uit tot een dynamische en stabiele partner voor zakelijke klanten. Ze stellen samen met het 15-koppige team, hun kennis en ervaring ten dienste van opdrachtgevers die gebouwen realiseren die voldoen aan hoge eisen inzake efficiëntie, budget en uitstraling.

 

Wijsch

Wijsch M.A. bvba werd in 2009 opgericht door Jan Wijckmans en Torsten Schoonaert, in opvolging van de architectenassociatie Wijckmans & Schoonaert (sinds 2001). In de beginjaren werden hoofdzakelijk projecten in de scholenbouw en de verzorgingsector gerealiseerd. Nadien werd dit uitgebreid met appartements- en algemene utiliteitsgebouwen. Gaandeweg is het bureau eveneens gespecialiseerd in het tot uitvoering brengen en de werfopvolging van complexere projecten zowel in de openbare als in de privésector.

Bron: PDH Consulting
Deel dit artikel:
Onze partners