Innovatief schuifraam van Reynaers Aluminium bekroond met MINERGIE-label

Op Batibouw toonde Reynaers Aluminium, marktleider in architecturale aluminiumoplossingen, voor het eerst in Belgiƫ het CP 155-LS/HI systeem met MINERGIE-label aan het grote publiek. Voor dit laatste systeem werd ook de innovatieve luchtdichte plaatsing met de Reynaconnect oplossing voorgesteld.
Op Batibouw toonde Reynaers Aluminium, marktleider in architecturale aluminiumoplossingen, voor het eerst in België het CP 155-LS/HI systeem met MINERGIE-label aan het grote publiek. Voor dit laatste systeem werd ook de innovatieve luchtdichte plaatsing met de Reynaconnect oplossing voorgesteld. Daarnaast toonde Reynaers ook in primeur de laatste ontwikkelingen op het vlak van raam- en deursystemen, gevels, glijdende systemen en veranda’s. De nadruk lag hierbij op het innovatieve en duurzame karakter van de nieuwe concepten.

CP 155-LS/HI systeem met MINERGIE-label

Op Batibouw werd dit innovatieve schuifraam getoond dat bekroond werd met het prestigieuze MINERGIE-label voor duurzame kwaliteit van energie-efficiënte bouwmaterialen. De CP 155-HI/LS met MINERGIE-label is bovendien de eerste in zijn soort op de Belgische markt. Het hefschuifdeursysteem staat garant voor een optimale lichtinval in de woning dankzij de slanke middensectie van slechts 115 mm. Het systeem haalde naar verluidt de beste U-waarden op het vlak van thermische en geluidsisolatie en de afdichting tegen slagregen of wind. Een grote troef zou zijn dat de CP 155-HI snel en moeiteloos geplaatst kan worden. De beglazing van het vaste element kan immers langs de buitenzijde worden aangebracht (monorail). Dat biedt architecten talloze ontwerpmogelijkheden, ook voor verbouwingen met moeilijk toegankelijke ruimten.Luchtdichte plaatsing CP 155-LS/HI met MINERGIE-label met Reynaconnect


Reynaers Aluminium toonde op Batibouw in de praktijk de realisatie van een luchtdichte bouwschil met de Reynaconnect oplossing voor het luchtdicht plaatsen van alle Reynaers profielreeksen. De toepassing van deze nieuwe totaaloplossing CP 155-LS/HI met MINERGIE-label laat het E-peil in de woning met 5 tot 15 punten dalen. Reynaconnect verzekert de luchtdichtheid, slagregendichtheid en isolatie van ramen en deuren in de woning. De totaaloplossing bestaat uit een combinatie van verschillende toepassingen die stap voor stap aangebracht worden en zo de perfecte luchtdichtheid van de aansluiting tussen ramen, deuren en ruwbouw verzekeren. Dankzij Reynaconnect is een luchtdichte bouwschil haalbaar voor alle nieuwe bouwprojecten, dus ook passieve en lage-energiewoningen. Het systeem beantwoordt aan de huidige EPB-normen en anticipeert reeds op het E-peil van E60 dat vanaf 2014 verplicht wordt.


Deel dit artikel:
Onze partners