Jaga plaatst 2.000 Low-H2O warmtewisselaars in AZ Groeninge

Het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk werd ontworpen door de architecten Baumschlager & Eberle  en OSAR. In 2016 was de volledige bouw klaar en kreeg Jaga de opdracht om de keet te verwarmen. Jaga plaatste in totaal om en bij de 2.000 Low-H2O warmtewisselaars zodat het ziekenhuis de warme zorg aan de patiënt kan garanderen. Ingenium stond in voor het gedetailleerd ontwerp van alle technische installaties en de vaste medische uitrustingen.

AZ Groeninge

Het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Groeninge ligt in de Belgische stad Kortrijk. In 2003 werd het ziekenhuis gevormd door een fusie van drie katholieke ziekenhuizen en een OCMW-ziekenhuis. Momenteel is het zowel een ziekenhuis als opleidingscentrum voor studenten geneeskunde. Het beschikt over verschillende afdelingen waaronder een afdeling radiotherapie en een erkende borstkliniek. Doordat ze continue innoveren zorgen ze voor een duurzame ontwikkeling binnen de gezondheidszorg.

Het project AZ Groeninge

In 2016 werden de vier voormalige campussen van het ziekenhuis AZ Groeninge vervangen door een nieuwe campus Kennedylaan. De eerste stap van het bouwproces, met een oppervlakte van ongeveer 33.000 m2, zorgde voor extra ruimte voor 381 bedden. De tweede stap omvatte een project van 77.400 m2.

Het doel van het nieuwe ontwerp: de sfeer van rust en sereniteit uitstralen om de aandacht af te leiden van het klinische gevoel van een ziekenhuis. Om dit te realiseren werd er een binnenplaatsstructuur gebruikt. Met een systeem van vijf onderling verbonden bouwstenen werd het terrein omgezet in begrijpelijke eenheden. De resulterende binnenplaatsen vormen oriëntatie met verschillende ontwerpen en gaan anonimisering tegen. Het gebruiksneutrale, flexibele gebouw maakt het mogelijk veranderingen in het ziekenhuis te volgen. 

Ruimtelijk helderheid, ruimtelijkheid, veel daglicht, hoogwaardige materialen en visuele relaties tussen binnen en buiten zorgen voor een gevoel van normaliteit en comfort.

Performante Jaga Low-H2O warmtewisselaar

Om de deskundige en warme zorg aan de patiënt te kunnen garanderen, zorgde Jaga voor 2.000 Low-H2O warmtewisselaars. De omkasting van deze warmtewisselaars werd op maat gemaakt in Italië.

De Low-H2O warmtewisselaars van Jaga zijn veel lichter en bevatten minder water dan andere radiatoren of vloerverwarming. Hierdoor moeten ze zichzelf niet eerst opwarmen, maar geven ze hun warmte meteen door aan de kamer. Patiënten van het AZ Groeninge kunnen dus meteen genieten van comfortabele verwarming. De moderne warmtewisselaar bestaat uit aluminium en koper waardoor het sneller reageert op de warmtevraag. Daarnaast blijft hij niet onnodig verder verwarmen wanneer de optimale binnentemperatuur bereikt is, met een lager energieverbruik als logisch gevolg.

Binnen de warmtewisselaars van Jaga kan je verschillende modellen van toestellen terugvinden zoals Strada, Tempo, Play en de inbouwversie. Dit laatste model werd toegepast in het AZ Groeninge. De inbouw Low-H2O warmtewisselaar van Jaga is een vrijstaande oplossing van Jaga.

Klik hier om meer informatie te verkrijgen over het gamma met Low-H2O warmtewisselaars van Jaga.

 

Bron: Jaga
Deel dit artikel:

Contacteer Jaga

Onze partners