Jürgen Mayer (J. Mayer H. Und Partner (DE)) geeft lezing in STUK

Het werk van J. Mayer H. und Partner, Architekten bevindt zich op het raakvlak van architectuur, communicatiedesign en nieuwe technologie. De gerenommeerde architect komt op donderdag 11 februari in het kader van "data driven spaces, forms, and shapes" een lezing geven in Kunstencentrum STUK in Leuven. 

 

Ontwerpen

Jürgen Mayer richtte J. Mayer H. op in 1996. In januari 2014 kreeg het bureau er twee nieuwe partners bij: Andre Santer en Hans Schneider. Mayer is bekend om zijn moderne ontwerpen die het menselijk lichaam, technologie, en de natuur combineren met een ruimtelijk gevoel. Recente internationale projecten zijn Metropol Parasol, het herontwikkelingsproject van de Plaza de la Encarnacion in Sevilla, het Gerechtsgebouw in Hasselt en meerdere publieke en infrastructuurprojecten in Georgië: de luchthaven in Mestia, het douanegebouw in Sarpi en drie stopplaatsen aan de autosnelweg in Gori en Locchini. Het kantoor werkt momenteel aan een reeks nieuwe projecten, waaronder het KA300 paviljoen in de koninklijke tuinen voor het 300ste jubileum van Karlsruhe, een gevel van een parkeergarage in Miami, de Rhein 740 woontoren in Düsseldorf en VOLT, een multifunctioneel complex met winkels en polyvalente voorzieningen in het hart van Berlijn.

 

Carrière

Jürgen Mayer H. studeerde aan de universiteit van Stuttgart, de Cooper Union in New York en Princeton University. Zijn werk wordt wereldwijd gepubliceerd en tentoongesteld, en is opgenomen in talloze collecties waaronder die van het MoMA in New York en San Francisco en verscheidene privécollecties. J. MAYER H. werd al bekroond met nationale en internationale onderscheidingen zoals de Mies van der Rohe-award (Speciale vermelding als Beginnend Architect in 2003), de Bronzen Holcim-award (2005) en de Audi Urban Future Award (2010). Jürgen Mayer H. doceerde aan Princeton University, de Universität der Künste in Berlijn, Harvard University, de Kunsthochschule in Berlijn, de Architectural Association in Londen, Columbia University in New York en de universiteit van Toronto in Canada. Hij is lid van het adviescomité van de   Princeton University Architecture School, de Bauhaus Stiftung Dessau, Flussbad Berlin e.V. en Make Shift Architecture Festival Berlin 2015.

 

Praktisch

WAAR: Auditorium, Kunstencentrum STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven //WANNEER: donderdag 11.02.2016 // AANVANG: 20u stipt // RESERVATIE: ticket@stuk.be | 016 320 320 | STUK infobalie // TOEGANG: € 9 / abonnement € 60 | STUK kaart € 7 / abonnement € 45 | studenten € 5 / abonnement € 30 | leden S&A gratis // INFO: t.016 22 22 39 | www.stadenarchitectuur.be

Voor meer informatie kan u terecht op de website van Stad & Architectuur.

Onze partners

GAimage