Kamp C organiseert masterclass circulair bouwen

In 2019 start Kamp C, het provinciaal centrum voor duurzaam bouwen en wonen, met de bouw van ’t Centrum op haar site in Westerlo. Het innovatieve gebouw moet de katalysator worden voor circulair bouwen in Vlaanderen en daarbuiten. Rond deze hotspot voor bouwinnovatie zal de komende jaren stap voor stap een circulair bedrijventerrein ontwikkeld worden.

In ’t Centrum worden zoveel mogelijk pijlers van circulair bouwen geïntegreerd. Kamp C zet samen met heel wat partners een boeiend en innovatief leerproces op waar de hele bouwsector inspiratie uit kan putten. De aftrap van dat traject wordt gegeven op 28 juni met een eerste masterclass circulair bouwen. Onder meer toonaangevend architect Thomas Rau deelt er zijn kennis en ervaring over circulair bouwen en je maakt kennis met circulaire voorbeeldgebouwen, ervaringen, producten, diensten, concepten en businesscases.

In het najaar volgen nog enkele masterclasses. Het volledige traject vormt de aanloop naar de circulaire aanbesteding voor ’t Centrum eind 2018. Deze aanbesteding mondt uit in de goedgekeurde bouwvisie en in de samenstelling van een bouwconsortium dat het gebouw effectief zal realiseren.

Inschrijven kan via deze link.

Bron: Kamp C

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage