Kleurrijk en duurzaam: de Brilluxbrug in Münster

De Brilluxbrug, gelegen in Münster, is een opvallende blikvanger die 20 verschillende kleurschakeringen telt over een afstand van 40 meter. Deze brug fungeert als een essentiële verbinding tussen werk en opleiding aan de ene kant en tijdelijke huisvesting aan de andere kant op het terrein van de verf- en coatingsfabrikant Brillux. Het filigrane ontwerp en de transparantie van de verticale oppervlakken zorgen ervoor dat de brug naadloos opgaat in het stadslandschap. ZINQ Group stond in voor de hoogwaardige poedercoating die een optimale bescherming biedt tegen weersinvloeden, aangebracht door Castrop-Rauxel experts van COATINQ.

Efficiënte Verbinding voor de Gemeenschap

In Münster herrees een nieuwe brugconstructie in slechts één dag tijd dankzij de complexe voormontage op het fabrieksterrein van Brillux.

"Uit consideratie met de buren werden de parkeerplaatsen voor de gasten van B-Wohnen op het Brillux-terrein aangelegd. Hierdoor kan het aan- en afrijdend verkeer, in verband met de woningen uit de buurt, van de woonwijk gehouden worden. Onze gasten kunnen hun tijdelijke verblijfplaats direct vanaf de parkeerplaats bereiken, ongeacht het weer en het wegverkeer. ", legt Tomas Lakebrink, hoofd van de Brillux-bouwafdeling, het doel van de brug uit.

Langdurige vorming in alle weersomstandigheden

Na wikken en wegen besloot de eigenaar om de brug te renoveren aangezien de onderdoorgang niet geïmplementeerd kon worden vanwege de hoofdleidingen die in dit gebied lopen. Twee gebogen, onafhankelijke stalen liggers vormen nu de volledig beglaasde brug en fungeren als vloer en plafond. De overgang bereikt de eerste verdieping aan beide zijden, de vrije doorgangshoogte ten opzichte van de hoofdweg is 5,20 meter. Alleen van dichtbij is de grondstofbesparende kokerliggerconstructie te zien, waarbij de plaatstalen bekleding de getailleerde vorm van de brugconstructies binnenin aanneemt.

"Het zeer weerbestendige ontwerp verlengt de levensduur van dit onopvallende oppervlak vele malen. En wel drie tot vijf keer zo lang in vergelijking met conventionele industriële verven die getest zijn voor buitengebruik.", benadrukt Michael Spaan, Operations Manager bij COATINQ Castrop-Rauxel GmbH.

Optimale Bescherming en Discreet Uiterlijk

Voor een optimale bescherming van de geïnstalleerde aluminium onderdelen tegen weersinvloeden, zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk van het oppervlak, koos de aannemer voor een hoogwaardige poedercoating uitgevoerd door COATINQ, experts in coatingoplossingen van de ZINQ Group. COATINQ bracht de premium polyester poeder 5932 aan in de grijze kleur DB 702 in een halfglanzende afwerking.

325 aluminium platen, 40 onderconstructies en 40 goten ondergingen in het voorjaar van 2019 een chemische voorbehandeling ter voorbereiding op het eigenlijke poedercoaten. Michael Spaan voegt toe: "De gevouwen aluminium platen, waarvan sommige 1,80 x 2 meter meten, werden ontvet, gebeitst, vier keer gespoeld, daarna direct gepassiveerd en vervolgens gedroogd in de oven.

Vertrouwde Samenwerking voor Uitmuntendheid

De samenwerking tussen COATINQ en Brillux heeft geleid tot een project dat getuigt van vakmanschap en expertise. Met nauwkeurig aangebrachte premium polyester poedercoating en een grondige voorbereiding van de aluminium platen en onderdelen, is de Brilluxbrug een toonbeeld van kwaliteit en duurzaamheid.

Bron: ZINQ Group
Deel dit artikel:
Contacteer ZINQ - België
Onze partners