Klöber brengt nieuw dakisolatie-element Permo therm op de markt

Klöber introduceert zijn nieuwe dakisolatie-element Permo therm. Deze panelen voor dakisolatie langs buiten zijn toepasbaar op hellende daken in nieuwbouw en renovatie.
Klöber introduceert zijn nieuwe dakisolatie-element Permo therm. Deze panelen voor dakisolatie langs buiten zijn toepasbaar op hellende daken in nieuwbouw en renovatie. 


Lichte dakisolatie-panelen

Klöber gaat er prat op dat Permo therm voor eenzelfde dikte 60% tot 70% beter isoleert dan minerale wol en tot 27% beter dan PUR/PIR. Zo kan de dikte van de Permo therm-panelen beperkt blijven zonder dat aan warmteweerstand (R-waarde) wordt ingeboet. Verder werd de onderdakfolie bij fabricatie gelamineerd en zijn de panelen aan de 4 zijden van tand- en groefverbindingen voorzien. Deze moeten voor een gemakkelijke montage zorgen en ook voor een juiste behandeling van bouwknopen: ook bij onregelmatige afstanden van kepers of spanten blijft het dakoppervlak doorlopend geïsoleerd. De Permo therm-panelen van Klöber hebben een zeer lage lambda-waarde (λ=0,021) en een goede dampdiffusie-coëfficiënt (µ=35).
Permo therm 160 haalt strenge passiefnormen

Permo therm is nu, naast de panelen van 60, 80, 100, 120 en 140 mm dik, ook verkrijgbaar met een dikte van 160 mm. Dit paneel kent een goede Rd-waarde van 7,62 m²K/W. In combinatie met minerale wol kunnen nog betere R- en U-waarden worden behaald. Zo resulteert Permo therm 160 in combinatie met 24 cm minerale wol met een lambda-waarde van 0,035 in een lage U-waarde van 0,069 W/m²K (R-waarde = 14,49 m²K/W), waarmee de strengste passiefnormen – voor vloeren, muren en daken vastgesteld op een U-waarde ≤ 0,15 W/m²K (R-waarde ≥ 6,67 m²K/W) – goed worden gehaald.Deel dit artikel:

Onze partners