Lezing L'Escaut in Z33 Hasselt

L’Escaut werd in 1989 opgericht door Olivier Bastin, architect, en Micheline Hardy, actrice, scenariste en regisseur. Het architectenbureau is intussen uitgegroeid tot een collectief met 15 vennoten. Op 1 februari kunt u in Z33 een lezing van L'Escaut bijwonen.
L’Escaut werd in 1989 opgericht door Olivier Bastin, architect, en Micheline Hardy, actrice, scenariste en regisseur. Het architectenbureau is intussen uitgegroeid tot een collectief met 15 vennoten. Op 1 februari kunt u in Z33 een lezing van L'Escaut bijwonen.Fotografiemuseum (foto Gilbert Fastenaekens)


Als ruimte voor architecturale, stedenbouwkundige en culturele producties, is L’Escaut een plek waar de plaats van de mens en de blik op zijn bestaan, zowel in het dagelijkse leven, als in zijn representaties, centraal staan. De inplanting in de Maritiemwijk in Molenbeek evenals het samenwonen met kunstenaars liggen aan de basis van de  architectuurpraktijken.

De integrale en interdisciplinaire aanpak van L’Escaut resulteert in recente projecten die gaan van voorzieningen (Culturele zaal te Zinnik - 2009-TV Studiebureau Weinand, Nieuwe vleugel van het Fotografiemuseum te Charleroi – 2008, Ijsbaan van Longdoz – in uitvoering-TV Studiebureau Weinand) en woningen (Atelierwoningen Zwart Paard in Molenbeek – 2010-TV Atelier Gigogne) tot publieke ruimtes (3 publieke ruimtes te Elsene - 2010, Ursulinenplein - 2006) en scenografische inrichtingen (Belgisch paviljoen van de Internationale tentoonstelling Zaragoza 2008).

Deze projecten kregen zowel nationaal als internationaal veel bijval en brachten elk op hun manier een nieuwe input in de bestaande omgeving.

De lezing gaat door in de Zebrazaal van Z33 en is gratis mits inschrijving. Aanvang 20h.
Deel dit artikel:
Onze partners