LEZING. Laurent Ney | Fietsbruggen voor de toekomst (12/3, Hasselt)

Op dinsdag 12 maart verwelkomt Architectuurwijzer architect en burgerlijk ingenieur bouwkunde Laurent Ney voor een lezing in het CCHA. Hij is de oprichter van het ontwerpers- en ingenieursbureau Ney & Partners, dat sinds 1998 een stevige reputatie heeft opgebouwd. Ney’s aanpak wordt gekenmerkt door stabiliteitsontwerpen gebaseerd op onderzoek: optimalisatie en formfinding. Hij zoekt steevast naar eenvoudige bouwmethoden en duurzaamheid.

Ney & Partners is dé referentie op het vlak van brugontwerpen. Het bureau doet zowel het architecturaal ontwerp als de engineering van zijn projecten. Tijdens zijn lezing vertelt Laurent Ney hoe zij tewerk gaan bij het ontwerp van fietsbruggen. De vraag naar fietsinfrastructuur stijgt en er zijn opvallende evoluties in zowel opdrachten als oplossingen.

 

Ruimtegebruik

Het opvallendste daarbij is dat het ruimtegebruik voor het fietsverkeer groter wordt. Als ontwerper zit de uitdaging dan ook niet in het overbruggen of overspannen van een obstakel, dan wel om fietsverbindingen goed aan te sluiten in het weefsel waarin ze terecht komen. Ruimtebesparend, comfortabel en duurzaam zijn de uitgangspunten die Ney & Partners hanteert. 

De lezing van Laurent Ney gaat door op dinsdag 12 maart in CCHA (Kunstlaan 5, 3500 Hasselt ). Ze kadert binnen de openingsactiviteiten van de expo ‘Op de fiets!‘ waarin Ney & Partners – op vraag van Architectuurwijzer – fietsbruggen van vandaag en morgen voorstelt. Je kan de lezing combineren met een bezoek aan de expo. Tickets zijn te koop via CCHA.

Deel dit artikel:
Onze partners