LEZING. Stad Parijs | Charles-Antoine Depardon & Sophie Mourthé) + Brussels Bouwmeester | Kristiaan Borret (Leuven, 30/11)

Stad en Architectuur organiseert op 30 november in STUK in Leuven een lezing/dialoog waarbij de stad Parijs en de Brussels bouwmeester een boeiend gesprek aangaan over samenleven in een grootstad in transitie. Te gast zijn Charles-Antoine Depardon (FR), stedenbouwkundig adviseur van de viceburgemeester van Parijs, Sophie Mourthé (FR), projectmanager landschap en ecologische transitie voor de stad Parijs, en Kristiaan Borret (BE), bouwmeester van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

In de huidige sociaal-ecologische transitie streven de stad Parijs en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest naar een stadsontwikkeling die rekening houdt met sociale integratie, duurzaamheid, klimaatverandering, luchtkwaliteit, solidariteit, innovatie en burgerparticipatie. Het zijn fundamentele kwesties voor de toekomst van beide metropolen.

Charles-Antoine Depardon en Sophie Mourthé promoten samen met hun collega's in de stad Parijs een ambitieus programma om sociaal en economisch gemengde wijken te creëren. Parijs investeert zo in het verbeteren van de algemene levenskwaliteit van haar bewoners en voorziet daarbij een ecologische transformatie van de hoofdstad. Kristiaan Borret stimuleert en superviseert  als bouwmeester maître architecte van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BMA) de kwaliteit van stedelijke ontwikkelingsprojecten en pakt het samengaan van werk- en leefruimtes, de sociale mix en de verandering in mobiliteit aan in Brussel.

Info en tickets vind je via deze link.

Deel dit artikel:
Onze partners