Licht gewicht met baksteen en houtskeletbouw in Gezondheidscentrum Duizendblad

De grote voordelen van houtskeletbouw zijn ook van toepassing bij het E-Board isolatiesysteem van Vandersanden Group: snel, prefab en lichtgewicht bouwen. Het systeem is afgewerkt met steenstrippen. Zo ziet het eruit als echt metselwerk. Kijk maar naar het nieuwbouwproject Gezondheidscentrum Duizendblad in Amstelveen.

Het E-Board systeem kan je op elke ondergrond monteren. Voor het Amstelveense gebouw is zowel  kalkzandsteen als houtskeletbouw gebruikt. De E-Board EPS-platen zijn aan de buitenzijde gemonteerd en hierop zijn originele baksteenstrippen aangebracht. Het isolatiesysteem zorgt voor een hoge isolatiewaarde én een uniforme uitstraling van de gevel.

 

Houtskeletbouw op het dak

De derde verdieping is speciaal gemaakt voor de technische ruimte op het dak. Deze extra verdieping is opgetrokken uit een lichtgewichtconstructie van houtskeletbouw. Bouwkundig is het dus tamelijk eenvoudig om de technische ruimte op het dak te plaatsen, waardoor er meer nuttige ruimte beschikbaar is ín het pand. De afwerking met E-Board geeft deze verdieping exact hetzelfde uiterlijk als de rest van het gebouw.

 

Houtskeletbouw zonder folie

Het werken met E-Board heeft nog twee extra voordelen voor houtskeletbouw (= HSB). De bij houtskeletbouw meestal vereiste folie is niet meer nodig, omdat het hoogwaardige EPS-materiaal zowel dampdoorlatend als waterafstotend is. Het derde voordeel is dat het dauwpunt in de EPS-platen kan vallen en zo worden vochtproblemen (meestal) voorkomen. Laat je wel door onze technische specialisten adviseren. Zij beschikken over het Vandersanden rekenmodel.

 

Schitterend metselwerk

In de grote vlakken zie je een speciaal patroon van strekken (= baksteen in lengterichting) en koppen (= halve baksteen met de ‘kop’ naar voren), waarbij de koppen in een contrasterende kleur zijn uitgevoerd. Er is ook een tweede patroon met reliëf. Hiervoor zijn steenstrippen geleverd in diktes van 20 en 35 mm. Op deze manier creëer je eenvoudig een reliëf zonder arbeidsintensief metselwerk.

 

Geen extra isolatielagen nodig

Een hoge isolatiewaarde betekent vaak een hogere prijs en minder beschikbare inpandige ruimte. Extra isolatielagen in houtskeletbouw zijn niet of minder nodig in combinatie met E-Board. De aannemer kan de ideale combinatie zoeken tussen de dikte van de houtskeletconstructie en de dikte van de E-Board isolatieplaten (tot 204 mm bij een enkele isolatieplaat). E-Board platen van minimum 60 mm zorgen er trouwens voor dat de lichte spanningen in de houtconstructie onder de isolatielaag blijven. Dat verhoogt de kwaliteit van de buitengevel.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage