Mini Canal vloerinbouwsysteem in het 9/11 Memorial & Museum

Voor het National September 11 Memorial & Museum in New York, dat in 2014 werd voltooid en werd ontworpen om aan te sluiten bij de context van de omliggende site, werd een beroep gedaan op Jaga’s Mini Canal vloerinbouwsysteem.

 

9/11 Memorial & Museum

Het 9/11 Memorial & Museum is de belangrijkste instelling van het land die zich bezighoudt met het verkennen van 9/11, het documenteren van de impact ervan en het onderzoeken van de voortdurende betekenis ervan. Het eren van de slachtoffers van de aanslagen in 2001 en 1993 staat centraal in de missie van het Memorial & Museum. Als een monument voor menselijke waardigheid, moed en opoffering eert het 9/11 Memorial & Museum de bijna 3.000 mensen die bij de terroristische aanslagen van 11 september 2001 en 26 februari 1993 zijn omgekomen, erkent het de moed van degenen die overleefden en brengt het hulde aan degenen die hun leven riskeerden om anderen te helpen. Het museum heeft 110.000 m² tentoonstellingsruimte en bevindt zich in het archeologische hart van het World Trade Center.

Verwarming vanuit betonnen vloer

De ontwikkeling van het monument en museum zijn geleid door het World Trade Center Foundation, Inc. De glazen wanden, die van de vloer tot het plafond reiken, bieden veel licht. Hierdoor moest er wel een op maat gemaakte oplossing gevonden worden om het gebouw vanuit de betonnen vloer te kunnen verwarmen. De architect en engineers wilden een product dat esthetisch aantrekkelijk is, maar tegelijkertijd aanpasbaar en zeer efficiënt. De Mini Canals van Jaga bleken hiervoor uitermate geschikt, omdat deze voor hun grootte zeer krachtig zijn, waardoor het museum zeer snel kan anticiperen op bezoekersaantallen en externe warmte-elementen. Zo behoudt het museum een comfortabele temperatuur tijdens ieder event en jaargetijde.

Duurzaamheid

Het 9/11 paviljoen heeft een gouden LEED certificaat en sluit daardoor aan bij de Memorial's duurzaamheidsrichtlijnen. Het gebouw is geoptimaliseerd om een zo minimaal mogelijk energieverbruik teweeg te brengen, waaraan de ingebouwde installatie van Jaga bijdraagt. Tevens zorgt dit voor een besparing in de operationele kosten.

Mini Canal

De Mini Canal is een vloerinbouwsysteem van Jaga dat wordt gekenmerkt door de onmiddellijke reactie die het heeft op eventuele temperatuurschommelingen en de Low-H2O technologie die de koolstofuitstoot met 10% terugdringt.

Het is een supergeleidend en efficiënt verwarmingssysteem met een lage waterinhoud en ultrasnelle warmtewisselaar, waardoor een maximale warmte en een laag energieverbruik worden gewaarborgd.

De minieme inbouwdiepte van 9 cm maakt het systeem bovendien ideaal om de koude luchtstroom voor hoge ramen te vermijden en dit zonder het uitzicht te belemmeren. De hoogte vanaf 9 centimer heeft daarnaast ook tot gevolg dat de Mini Canal zelfs geschikt is voor etages en zwevende vloeren.

De Mini Canal is niet alleen de geschikte oplossing voor het Memorial & Museum, maar is ook ideal voor grote vensteroppervlakken in woonruimtes en wintertuinen, en voor etalages en kantoren.

De Mini Canal bestaat in verschillende vormen en formaten. Zo kan voor een hoogte vanaf 9 tot 19 cm gekozen worden, maar kan ook voor de afwerking gekozen worden uit verschillende materialen, technieken en kleuren. Het volledige binnenwerk is immers ‘onzichtbaar’ donkergrijs gelakt, waardoor het enige wat nog opvalt het begaanbare afdekrooster is, dat perfect aan het interieur kan aangepast worden. Voor de roosters kan uit verschillende materialen worden gekozen, zoals hout, aluminium of roestvrij staal. Er kan ook gekozen worden tussen een oprolbaar rooster of een star rooster, en de roosters zijn bovendien in 11 verschillende kleuren verkrijgbaar.

Klik hier om meer te weten over de Mini Canal van Jaga.

Bron: Jaga
Deel dit artikel:
Contacteer Jaga
Onze partners