Nauwe samenwerking tussen Kömmerling Academy en VTI Brugge, Campus Zandstraat

VTI Brugge, Campus Zandstraat, afdeling hout is dit schooljaar gestart met een nauwe samenwerking met Kömmerling, systeembouwer voor PVC ramen en deuren, die een Academy opstart binnen de schoolmuren. Onder deze samenwerking vallen verschillende initiatieven.

Begin oktober werd Kömmerling voorgesteld aan de leerlingen van de 3de graad van de houtafdeling. Per jaar werd het bedrijfsconcept van de Kömmerling Academy toegelicht. Midden november vond de eerste les plaats van de Kömmerling Academy voor alle leerlingen van de 3de graad, met als inhoud “Wie is Kömmerling en wat is PVC?” En midden februari gaat VTI Brugge, Campus Zandstraat met de 6de-jaars op bezoek in de Kömmerling fabriek in Duitsland. In de nabije toekomst staat ook nog 2 bijkomende lesmomenten op de agenda waarbij de leerlingen van het 5de en/of het 6de jaar de theorie omzetten in de praktijk.

Dankzij deze samenwerking tussen het VTI Brugge en Kömmerling krijgen de leerlingen van de 3de graad hout de kans om kennis te maken met het vak in al zijn aspecten (zoals bijvoorbeeld het plaatsen van ramen) en het leven op de werkvloer. Het is een unieke kans voor beide partijen en misschien wel de start van een blijvende samenwerking in de toekomst. Op die manier willen we de laatstejaars klaarstomen voor een toekomst in de brede wereld van het hout (of de houtsector). Deze samenwerking kan de blik van een leerling verruimen. Het kan ons als school versterken, en stelt ons in staat om alle hedendaagse leerplandoelstellingen te behalen.

Door samen te werken hopen de initiatiefnemers de aantrekkingskracht van een opleiding in de houtafdeling (VTI Brugge) en een toekomstige job in de sector in al zijn aspecten (Kömmerling) nog aantrekkelijker te maken. De nood aan opgeleide profielen binnen de sector stijgt immers elk jaar. Door initiatieven zoals de Kömmerling Academy krijgen leerlingen een unieke inkijk op de arbeidsmarkt en de vele mogelijkheden die de opleidingen bieden.

Bron: VTI Brugge | Kömmerling
Deel dit artikel:

Onze partners