Nieuw NAV-initiatief: Mijn thuis op maat

NAV heeft goed nieuws voor de (ver)bouwers van morgen. Op 30 september tonen meer dan 100 architecten hoe comfortabel, slim en innovatief het wonen van morgen kan zijn. Tijdens de nieuwe openhuizendag Mijn Thuis Op Maat zwaaien immers bijna 130 uitnodigende voorbeelden de deuren open.

De selectie projecten bewijst alvast dat de hoge verwachtingen even goed in de dorpskern als de stad ingelost kunnen worden. Vergeet het woord betonstop, maar laat u overtuigen door de troeven van nieuwe woonvormen: flexibel, betaalbaar, groen en goed bereikbaar.

Vlaanderen heeft tegen 2050 nood aan een half miljoen nieuwe wooneenheden. Als je die wetenschap tegen het licht van de betonstop houdt, dan weet je dat nieuwe woonvormen zich opdringen. Ze vormen een enorme uitdaging voor ontwerpers en de nieuwe bewoners en zijn vooral een absolute maatschappelijke noodzaak met het oog op een betere mobiliteit, blijvend betaalbaar wooncomfort en een betere luchtkwaliteit en gezondheid. 

Die nieuwe woonvormen situeren zich bij voorkeur in de al bebouwde en verharde helft van Vlaanderen. Bijna driekwart van de wereldbevolking woont trouwens al in een stad. De voordelen zijn legio: goed uitgebouwd openbaar vervoer, alle faciliteiten binnen handbereik, ingesloten wooneenheden met een lagere energievraag dan vrijstaande woningen. In tal van hedendaagse projecten verzoenen architecten deze troeven met betaalbaarheid in compacte maar rume en lichtrijke woningen, ook voor jonge gezinnen. 

 

Meer dan een namidagje huizenkijken

Dat het kan, illustreren de bijna 130 projecten van Mijn Thuis Op Maat. Met dit nieuwe openhuizenevent wil NAV op één namiddag inspiratie bieden en ontmoetingen mogelijk maken tussen architecten en bouwheren. Die ontmoetingen maken van dit initiatief meer dan een namiddag huisjes kijken. Op elke locatie ontdekken bezoekers immers het (ver)bouwverhaal van naaldje tot draadje en uit eerste mond van de architect en de eigenaar van het project.

Voor meer informatie en u te registreren: www.mijnthuisopmaat.be 

Bron: NAV

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage