Nieuwe structuurafwerking toegevoegd aan Tata Steel's Colorcoat Prisma®-portfolio

Tata Steel is verheugd architecten, bestekschrijvers en projectontwikkelaars nog meer ontwerpmogelijkheden te bieden met de introductie van de nieuwe Colorcoat Prisma® Textured-afwerking, als onderdeel van haar voorgelakt stalen aanbod voor dak- en gevelbekleding.

De nieuwe robuuste afwerking van Tata Steel is ontworpen om een unieke uitstraling te bieden en combineert hedendaagse esthetiek met de duurzaamheid en langdurige prestaties waar het merk Colorcoat Prisma® bekend om staat. De structuur geeft het voorgelakte staal een matte uitstraling, een spannende illusie van diepte, en helpt tegelijkertijd de lichtreflectie te minimaliseren.

De structuurafwerking zal beschikbaar zijn voor alle Metallic- en Uni kleuren van Colorcoat Prisma®. Tevens bestaat de mogelijkheid om alternatieve Uni kleuren binnen onze Repertoire®-kleuradviesdienst aan te vragen. Dit biedt de ruimste keuze aan kleuren met een structuurafwerking op de markt. Er zullen stalen van de populairste kleuren uit het assortiment (Zeus, Oyster, Anthracite, Black, Slate Grey, White, Oxide Red en Sirius) beschikbaar zijn voor de lancering om de uitzonderlijke afwerking en het effect te demonstreren.

 

Dikke blanke lak

Deze nieuwe optie is het resultaat van Tata Steel's voortdurende toewijding aan productontwikkeling, waarbij de bestaande blanke lak toplaag van Colorcoat Prisma®'s unieke drielaagse structuur is geoptimaliseerd om toegevoegde esthetische waarde te bieden. Hoewel de kern van het voorgelakte staalproduct hetzelfde blijft, wordt voor de structuurlaag een dikkere blanke lak gebruikt (5 micron dikker dan de standaard blanke lak). Deze dikkere toplaag, uniek voor Tata Steel, biedt extra bescherming tegen veroudering, met een goede kleurstabiliteit als alternatief voor enkele natuurlijke materiaalkeuzes en toegang tot de befaamde Confidex® Garantie van maximaal 40 jaar.

Dr. Peter Barker, Manager New Product Development bij Tata Steel, zei het volgende over de lancering: "Hier bij Tata Steel zijn wij altijd op zoek naar manieren waarop wij onze klanten meer kunnen bieden en ervoor kunnen zorgen dat wij rekening houden met de eisen van de markt. Ons assortiment van staalbouwproducten wordt ontworpen om de grenzen van architecturaal ontwerp te helpen verleggen en de verwezenlijking van mooie gebouwen mogelijk te maken.

 

Robuuste maar mooie esthetiek

"Na de ontwikkeling van het bestaande drielaagse- coatingsysteem van Colorcoat Prisma® zijn we verheugd om deze nieuwe structuurafwerking op de markt te brengen – het meest matte product dat we tot nu toe hebben geproduceerd, met glansniveaus van minder dan 5%. Ideaal als dak- en gevelbekleding voor vele sectoren – waaronder commercieel, residentieel, overheid en distributie – biedt het een robuuste maar mooie esthetiek, terwijl het een nieuwe draai geeft aan onze bestaande Metallic- en Uni kleuren."

Colorcoat Prisma® is een van de voorgelakte staalproducten van Tata Steel, dat een uitstekende esthetiek combineert met langdurige, duurzame prestaties. Als resultaat van Tata Steel's innovatieve drielaagse productietechnologie en Galvalloy® metallische coating verlegt Colorcoat Prisma® de grenzen voor UV-prestaties en overtreft het de hoogste Europese normen voor corrosiebestendigheid. Colorcoat Prisma® voldoet volledig aan REACH, is geschikt voor BREEAM- en LEED-certificering en heeft een A+ VOC-classificatie volgens EN ISO 16000-9.  

Deel dit artikel:
Onze partners