Nog 2 weken tot deadline wedstrijd Het Dak is Bitumen

Architecten én architectuurstudenten hebben nog tot 31 maart de kans om zich kandidaat te stellen voor de wedstrijd Het Dak is Bitumen. Voor de winnaars ligt er behalve de eeuwige roem ook een prijzenpot van € 8000 klaar. De longlist van deelnemers is te raadplegen op de website van Bitubel.

De wedstrijd Het Dak is Bitumen staat volledig in het teken van platte daken. Voor de architecten komen alle projecten in aanmerking die maximaal 5 jaar oud zijn, die zich in België bevinden of ontworpen zijn door een Belgisch architect en waarin het plat dak uitgerust werd met een bitumineuze dakdichting.

Ook studenten kunnen meedingen naar een prijs. Enige voorwaarde is dat ze ingeschreven zijn bij een Belgische architectuurschool en dat een plat dak een essentieel onderdeel vormt van het project dat ze indienen.

Projecten indienen kan nog tot einde maart. Daarna zal een professionele jury de longlist herleiden tot een shortlist en zal het per categorie (woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie) een winnaar aanduiden. Voor de studenten zullen er vier winnaars aangeduid worden.

De award is een initiatief en organisatie van Bitubel, de federatie van vier fabrikanten van bitumineuze dakdichtingen. De prijsuitreiking zal plaatsvinden in juni.

Meer info of inschrijven voor de wedstrijd: award.bitumeninfo.be  

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage