Om te lezen: Bridging. By foot and bicycle.

Ney & Partners werkt sinds 1996 aan een portfolio dat bestaat uit opmerkelijke ontwerpdesigns. Het Belgisch ontwerpbureau met kantoren in Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Japan is de afgelopen 20 jaar actief betrokken geweest bij het ontwerp en de bouw van meer dan 100 bruggen en loopbruggen over de hele wereld. Het boek 'Bridging. By foot and bicycle' is meer dan een simpele projectencatalogus. Volgens Laurent Ney is het zijn ambitie om deuren te openen naar de verbeelding.

Het boek biedt een uniek overzicht van de ontwerpprocessen van de 21 voetganger- en fietsbruggen. Fysieke en historische context (oorspronkelijke foto’s, oude plannen), technische, ecologische en economische beperkingen; cultuur, proces, zijn slechts enkele kernwoorden die elke project uniek maken. Het omvat ook tekeningen van plattegronden en technische tekeningen (snedes, blauwdrukken).

Architect en ingenieur Laurent Ney onthult in dit boek de complexiteit die elk kunstontwerp kenmerkt. Hij legt uit hoe we dankzij een geïntegreerde visie op architectuur en techniek, objecten kunnen realiseren die in belangrijke mate passen in onze tradities.

 

Internationaal portfolio

Het boek toont 21 nationale en internationale werken in Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Japan en het Verenigd Koninkrijk waaronder de beroemde en recente voetgangersbrug aan het kasteel van Tintagel. Op nationaal niveau, zien we de slankheid van de Lichtenlijn loopbrug in Knokke-Heist, de strengheid en de rechtheid van de Centner loopbrug in Verviers, het verticale ritme van de Smedenpoort loopbruggen in Brugge, de Mashrabiya transparantie van de Parkbrug in Antwerpen en de hoeken en de witheid van de korte loopbrug over het Verboekhovenplein in Schaarbeek.

Samen met de lancering van het boek loopt een tentoonstelling tot en met 15 februari 2020 in de Archilib Galerie – Boulevard de la Villette, 49 – 75010 Parijs.

Editie Archibooks, 264 p., 35 €.

Bron: Ney & Partners

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage