Ontdek alle geheimen van bouwen met de natuur tijdens VIBE's Expeditie Biofiel Ontwerpen

Op dinsdag 7 november start VIBE met zijn Expeditie Biofiel ontwerpen. In vier praktijkgerichte sessies ontdek je hoe je natuurlijke elementen en principes in je architectuur en interieurdesign integreert.

Biofiel ontwerpen is wereldwijd aan een opmars bezig. En dat is maar goed ook. Een biofiel ontwerp speelt namelijk in op de affiniteit die we als mens voelen met de natuur en onze wens om tijd door te brengen in en rond de natuur. Wetenschappelijke studies tonen aan dat natuurlijke elementen geluk, welzijn, creativiteit en productiviteit bevorderen, stress verminderen en het herstel verbeteren.

De natuur in je projecten binnenbrengen gaat over meer dan het toevoegen van extra kamerplanten aan je interieurontwerp. Het is ook de integratie van natuurlijke materialen, organische vormen, daglicht en frisse lucht. Zo spelen we in op ons biologisch erfgoed dat ervoor zorgt dat we ons beter voelen en beter presteren waar de natuur zich bevindt.

Wil jij ook natuurrijke en gezonde projecten realiseren? Dan is deze expeditie iets voor jou.

De volgende thema’s komen aan bod:

  • Waarom is biofilie belangrijk? Wat zijn de voordelen in de verbinding van mens en natuur?
  • Biofilie: definities en toepassingen
  • Biofiel ontwerpen toepassen
  • Samen met anderen pionieren in bouwen met de natuur

De sessies worden begeleid door Yara Helsen (facilitator regeneratieve ontwikkeling VIBE), Ann Sterckx (ecopsychologe EarthWise Education), Gijs Bruggink (chef de bureau ORGA architect), Liesbeth Reekmans (innovation manager VK architects+engineers) en Rudy Vandamme (trainer en facilitator Deep Evolvement).

Data:

  • 7 november 2023
  • 5 december 2023
  • 5 maart 2024
  • 16 april 2024

Deelname aan deze expeditie, inclusief catering, kost €1200 (excl. BTW). Met de kmo-portefeuille geniet je 20 tot 30 procent korting op jouw deelname. Het erkenningsnummer van VIBE is DV.O246594. Inschrijven kan hier.

Bron: VIBE
Deel dit artikel:

Onze partners