OPROEP. Technicity.brussels zoekt ontwerpteam voor nieuw opleidingscentrum

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar geschoolde arbeidskrachten in de technologische industrie, wil Technicity.brussels een nieuwe Opleidings- en Tewerkstellingspool optrekken in Anderlecht. Als aanvulling van de opleidingen die reeds gegeven worden in het eerste opleidingscentrum, gebouwd door Beliris, zullen in dit tweede gebouw praktijkklassen worden georganiseerd voor lassen, industriële elektriciteit en industriële mechanica.

Met de bouw van een tweede opleidingscentrum wil Technicity.brussels verschillende doelstellingen verwezenlijken. Zo wil ze de huidige en verwachte toename van opleidingsaanvragen in de sector opvangen (zowel voor werkzoekenden als voor personeel van overheids- en particuliere bedrijven), nieuwe infrastructuren aanbieden die zijn afgestemd op knelpuntberoepen, en alle activiteiten van Technicity.brussels samenbrengen op één plek: het Erasmus Sciencepark.

Binnen het nieuwe gebouw zullen drie types ruimten worden ontwikkeld:

  • opleidingsruimten, met praktijkgerichte werkplaatsen
  • administratieve kantoren, waaronder een EHBO-lokaal
  • ontspannings- en evenementenruimten, waaronder een eetzaal, auditorium en groot atrium

Op duurzaamheidsvlak streeft Technicity.brussels voor het nieuwe opleidingscentrum naar een algemene score "beter" op de duurzaamheidsmeter GRO, een referentie in België op dit gebied. Voor een aantal specifieke criteria wordt gestreefd naar een "uitstekende" score, zoals akoestiek, toegankelijkheid, energieprestaties, hernieuwbare energiebronnen, materiaalkeuze en onderhoudsvriendelijk ontwerp.

Kandideren voor de ontwerpopdracht kun je via deze link.

Bron: Beliris
Deel dit artikel:
Onze partners