Opti+ stimuleert leerlingen actief te zitten

Vanerum, specialist in onderwijsmeubilair, presenteert een compleet nieuwe lijn: Opti+. De kern van het meubelprogramma zijn individueel aanpasbare (hogere) stoelen en tafels die de mogelijkheid creëren afwisselend staand en zittend aan de tafel te werken.

Vanerum, specialist in onderwijsmeubilair, presenteert een compleet nieuwe lijn onderwijsmeubilair: Opti+. De kern van het meubelprogramma zijn individueel aanpasbare (hogere) stoelen en tafels die de mogelijkheid creëren afwisselend staand en zittend aan de tafel te werken. De lijn is geïnspireerd op de reeds gevestigde ‘balanced seating theorie’. Hierbij wordt een ergonomisch verantwoorde zithouding aangeboden die de natuurlijke rusthouding (‘open hoeken’) van het lichaam benadert. Een beter zithouding draagt bij aan een betere concentratie en meer motivatie  in de les. Opti+ stimuleert leerlingen actief te zitten, comfortabel te luisteren en samen te werken.
Perfect ergonomische houding; voetjes van de vloer

Door de hoogte van de stoel, de licht afglijdende vorm van de kuip en de gepatenteerde, aan de tafel verstelbare, voetensteun is er meer bewegingsvrijheid, en de leerling kan zelfs afwisselend staan en zitten zonder dat dit de lessen verstoort. In alle zithoudingen is er sprake van een ´open´ houding waardoor de bloedcirculatie in de benen alle ruimte krijgt en de spieren minimaal worden belast. Hierdoor blijven leerlingen gespaard van ongemakken, houden ze gemakkelijk een ergonomische zithouding aan blijven ze langer bij de les betrokken. Voor docenten heeft de nieuwe lijn bovendien meer voordelen. Door de hogere tafels hoeven ze niet langer te bukken om mee te kijken of instructie te geven.

    


Kostenbesparend door slechts 3 hoogtes

Met slechts 1 tafelhoogte en 2 stoelhoogtes bedient Opti+ dankzij een uitgekiende verstelbare voetensteun de hele range van basisschool tot universiteit. Dit wijkt volledig af van wat er vandaag de dag op de markt te koop is. Het in huis hebben van een hoeveelheid aan verschillende formaten (reserve)tafels en -stoelen behoort met Opti+ tot het verleden. Leerlingen van alle leeftijden kunnen met de Opti+ letterlijk tot in lengte van dagen uit de voeten. Voor scholen die toch een traditionele tafel-met-stoelcombinatie zouden wensen zijn afgeleide modellen ontwikkeld.

    


Comfortabele stoelen en mobiele tafels met voetsteun

De stoelkuipen zijn geproduceerd volgens het blow molding-principe, waardoor een dubbelwandige, luchtgevulde kuip ontstaat. Dit geeft de stoel het comfort van een gestoffeerd exemplaar, maar is beter “hufterproof” en makkelijker schoon te maken. De kuipen zijn leverbaar in twee formaten en vier kleuren: antraciet, limegroen, bordeauxrood of lichtgrijs.

    


De tafels steunen op een enkele verticale buis, wat een rustig totaalbeeld geeft (minder verticale lijnen) en zijn standaard uitgerust met twee wielen. De Opti+ is leverbaar met een bovenblad in verschillende materialen (waaronder een slijt- en stootvast volkern werkblad) en voorzien van een taps toelopende boekenlade. Deze boekenlade is flexibel in te delen voor bijvoorbeeld ringband of laptop. Daarnaast is de lade uitneembaar waardoor de tafel te individualiseren is. In combinatie met de instelbare voetensteun betekent dit dat zitplaatsen flexibel ingezet kunnen worden.Opti+ is vanaf februari 2011 te bestellen.

 

Deel dit artikel:
Onze partners