OWA Benelux stelt gehele assortiment akoestische plafondsystemen beschikbaar als CAD/BIM-tekeningen

OWA Benelux introduceert een nieuwe websitefunctie waarmee het volledige assortiment akoestische plafondsystemen beschikbaar is als CAD/BIM-tekeningen en bestekteksten. Vanaf heden kunnen architecten snel en gemakkelijk de benodigde informatie voor akoestische plafondoplossingen in bouwtekeningen verwerken. De nieuwe functie optimaliseert werkprocessen en vergroot de efficiëntie.

"Uit gesprekken met architecten en modelleurs kwam naar voren dat het veel werk voor hen is om de juiste informatie van producten zoals plafonds te verzamelen voor een CAD/BIM-tekening. Meestal komt de informatie van allerlei verschillende sites, of stellen fabrikanten hun hele assortiment beschikbaar in een grote waslijst van producten. Vervolgens moeten (interieur)architecten en andere professionals in de bouwsector zelf het gewenste product opzoeken. Ook moeten ze allerlei kleine onderdelen handmatig toevoegen voor een complete tekening. Dat is niet efficiënt. Er wordt gedaan alsof iedereen een specialist is in ieder type product, en precies weet wat ze nodig hebben. Maar dat is niet zo, en dat hoeft ook niet", zegt Leon Spijkers, Technical Product Manager Benelux bij OWA.

"Bij OWA willen we de architecten en tekenaars helpen. Daarom hebben we dit proces eenvoudiger en sneller gemaakt, door de CAD/BIM-tekeningen per plafondproduct beschikbaar te maken, inclusief alle benodigdheden. De tekeningen zijn al gemodelleerd, waardoor de architect dit zelf niet meer hoeft te doen. Dit is een extra stap in de reis op onze website, waar we de architect op weg helpen naar het perfecte plafondsysteem op basis van akoestiek, hygiëne, brandwerendheid en budget.’’

CAD/BIM-tekeningen snel samenstellen

Met behulp van een eenvoudig keuzemenu stellen professionals in de bouwsector nu gemakkelijk online het gewenste plafondproduct samen, inclusief ophangsysteem, type kantlatten, kleur van het plafond en meer. De tekening wordt automatisch gegenereerd op basis van de meest recente productinformatie, waarna het bestand direct in een bouwtekening verwerkt kan worden.

"Nu kun je op onze website jouw gewenste product kiezen, en direct de bestekteksten en BIM-tekeningen downloaden. Met als kers op de taart: de tekening is al gemodelleerd. Alle specificaties zijn bij de hand, en de tekening staat klaar. Hierdoor ontzorgen we architecten en andere tekenaars van bouwprojecten. Het is nu gemakkelijker en eenvoudiger om het juiste plafondproduct te kiezen, dat voldoet aan specifieke eisen in akoestiek, hygiëne en brandwerendheid", klinkt het bij Spijkers.

Bouwconnect

"Onze tekeningen blijven overigens beschikbaar in centrale CAD/BIM-bibliotheken, waaronder Bouwconnect, gezien sommigen graag zo werken. Maar via onze website is de zoektocht naar de juiste plafondoplossing vereenvoudigd", aldus Spijkers. "We hebben al een lange relatie met Bouwconnect, waar ons assortiment ook beschikbaar is in BIM/CAD. Dit wilden wij in onze website integreren, gecategoriseerd per product."

Programma's

De CAD/BIM-tekeningen zijn compatibel met de volgende programma’s:

-       REVIT

-       ARKEY/Adomi met ASD (dhg)

-       IFC (o.a. SketchUp)

-       3D AutoCAD Dwg

-       3D Dxf

Ook is het mogelijk om losse onderdelen van de plafondsystemen te downloaden. Alle downloads zijn gratis, zonder betaling of het invullen van persoonlijke informatie. Een uitlegvideo laat eenvoudig zien hoe je werkt met bestekteksten en CAD/BIM-tekeningen op de site van OWA. 

Een eenvoudige zoektocht naar het juiste plafond

Eerder breidde OWA Benelux zijn website uit met toepassingsgebieden, waardoor gebruikers gemakkelijk het juiste plafondproduct vinden voor ieder type ruimte binnen kantoren, scholen, gezondheidszorg, retail, industrie en leisure. Met informatie over trends in de branche en richtlijnen rondom o.a. geluidsabsorptie en overlangsgeluidsisolatie, maakt OWA gebruikers verder wegwijs in de wereld van akoestiek. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke website boordevol belangrijke informatie voor professionals in de bouwsector.

"We blijven continue in gesprek met architecten over waar de behoeften liggen. Deze input gebruiken wij om de websitefunctie te verbeteren. De basis is dus gelegd, het optimaliseren hiervan is een doorlopend proces wat we met Bouwconnect aangaan."

Bron: OWA
Deel dit artikel:
Onze partners