Parametrisch gevelsysteem van Schüco klaar voor productie

Twee jaar geleden stelde Schüco de conceptversie van zijn eigen parametrisch gevelsysteem voor op de BAU in München. Dit systeem, dat architecten in staat stelt om complexe geometrische vormen en structuurelementen te manipuleren aan de hand van computersoftware, is nu klaar om gebruikt te worden.

Van geavanceerde tekentafel naar instrument voor parametrische architectuur

De computer is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de professionele wereld en biedt dan ook oplossingen op velerlei domeinen. Dat is niet anders voor de architectuur, waar er een steeds groeiende vraag naar vrijheid en flexibiliteit heerst. De parametrische architectuur biedt een antwoord op deze vraag. Schüco ontwierp zijn eigen parametrische gevelsysteem en stelt de architect met deze software in staat om op driedimensionale wijze gevels te ontwerpen met complexe geometrische vormen.

 

Talloze mogelijkheden dankzij een flexibele componentendatabank

Het bedrijf legt de nadruk op de ontwerpvrijheid waar de architect van kan genieten dankzij deze software. Zo kunnen oppervlakte-elementen in verschillende graden van transparantie worden geschakeerd, en kunnen functies als daglichtcontrole en panelen in het gevelsysteem worden geïntegreerd. De flexibele componentendatabank zorgt volgens Schüco voor zo goed als eindeloze architecturale oplossingen.

 

Designvrijheid gaat gepaard met betrouwbaarheid en efficiëntie

Eenmaal het ontwerp voltooid is, moet het nog gefabriceerd worden. Dit kan dankzij de 3D-fabricatie-ondersteuning die Schüco biedt. Ook kan de gebruiker nagaan of het ontwerp technisch en financieel haalbaar is. Verder gebruikt het bedrijf de term “Mass Customization” om aan te geven dat het nog steeds een geautomatiseerde systeemlogica en een geautomatiseerd productieproces hanteert. Zo hoeft de architect niet in te boeten aan efficiëntie bij de productie van het ontwerp, onafhankelijk van de complexiteit van de gebruikte geometrische vormen.

Bron: Schüco
Deel dit artikel:

Contacteer Schüco Belgium

Onze partners