PCI breidt Flexmörtel uit met nieuwe varianten

Werkzaamheden in de bouw worden steeds meer bepaald door werk- en tijdsdruk en toenemende eisen. PCI ontwikkelde daarom de tegellijm PCI Flexmörtel door naar twee varianten voor nieuwe cementdekvloeren: PCI Flexmörtel S1 en S2. Deze tegellijmen zijn universeel inzetbaar op wand en vloer, zowel binnen als buiten. Ze zijn vooral ontwikkeld met het oog op tijdsbesparingen voor de vakman.

Flexibele tegellijm

PCI Flexmörtel S1 is een flexibele tegellijm die geschikt is voor vele toepassingen op verschillende ondergronden. De lijm staat de gebruiker toe om ook grootformaat tegels en nieuwe soorten keramiek eenvoudig en probleemloos te lijmen. Ook grootformaat tegels met lage wateropname op de wand vallen hieronder. Keramiek kan met PCI Flexmörtel S1 al na drie dagen worden verlijmd op cementdekvloeren als het restvochtgehalte maximaal 4%. De lijm heeft bovendien een hoog standvermogen en zorgt ervoor dat grootformaat vloertegels niet wegzakken in het lijmbed en op de wand.

Sterke S2

PCI noemt S2 zijn sterkste Flexmörtel aller tijden omdat de hechtsterkte van deze tegellijm tweemaal zo hoog is als de norm. Daarmee is de mortel ideaal voor het verlijmen van grootformaat platen op vloerverwarming of voor toepassingen buitenshuis. Flexmörtel S2 kan toegepast worden als dunbed, middenbed en als vloeibed ter vervanging van de buttering-floating methode. Bovendien kan de gebruiker met PCI Flexmörtel S2 gemiddeld al na drie dagen, wanneer de vloeren beloopbaar zijn, keramiek op cementdekvloeren lijmen. Na 28 dagen kan met deze lijm als keramiek worden aangebracht op beton. Ook S2 heeft een hoog standvermogen en zorgt ervoor dat vloertegels niet wegzakken in het lijmbed.

Bij grootformaat tegels waar de dilatatievoegen in de dekvloer niet overeenkomen met de voegen van de tegels, biedt PCI Flexmörtel S2 een oplossing. Door een systeem dat bestaat uit pluggen, een ontkoppelingsmat en Flexmörtel S2 is het mogelijk over de dilatatievoegen in de dekvloer te tegelen. Daardoor ontstaat er een mooiere verdeling van de voegen over de vloer.

Algemeen

Met PCI Flexmörtel S1 en S2 kunnen alle soorten keramiek worden verlijmd op verschillende ondergronden, ook bij vloerverwarmingen. De mortels zijn geschikt voor gebruik van terras tot badkamer en zwembad. Een bijkomend voordeel van beide tegellijmen is dat ze ook kunnen worden gebruikt om kleine oneffenheden uit te vlakken. Verder zijn ze beiden tijdsbesparend en universeel inzetbaar.

Deel dit artikel:

Onze partners