Pfleiderer moderniseert winkelervaring van Shoppi Tivoli in Zürich

De Shoppi Tivoli is een winkelcentrum van superlatieven: het grootste winkelcentrum van Zwitserland biedt zijn gasten een inspirerende winkelervaring met meer dan 160 winkels op meer dan 80.000 m² winkeloppervlak. Gastronomie en regelmatige wekelijkse en maandelijkse promoties ronden het aanbod voor de ongeveer 4,6 miljoen jaarlijkse bezoekers af. Het is een van de meest waardevolle commerciële objecten in Zwitserland. In 2022 werd een groot aantal moderniserings- en infrastructuurwerken uitgevoerd in en rond de Shoppi Tivoli. Ook de sanitaire ruimte en de rokerslounge kregen een modern jasje, onder de vorm van de producten van Pfleiderer.

Aantrekkelijkheid verder ontwikkeld gedurende decennia

Shoppi Tivoli ontstond in 2001 door het samenvoegen van de winkelcentra die in 1970 als Shoppi en in 1974 als Tivoli werden geopend. In 2022 werd een groot aantal moderniserings- en infrastructuurwerken uitgevoerd in en rond de Shoppi Tivoli. Onder andere werd de openbaar vervoerverbinding naar het westen van Zürich aanzienlijk verbeterd door de voltooiing van de Limmattalbahn, een tramlijn tussen de kantons Zürich en Aargau. Momenteel wordt in de directe omgeving een baanbrekend woonproject gebouwd, de Tivoli Garten, met in totaal 445 huurappartementen die rechtstreeks toegang hebben tot het winkelcentrum.

Gebouwde gastvrijheid

Ook in 2022 vond de volledige modernisering plaats van de sanitaire ruimte van de Shoppi Tivoli en de rokerslounge. Daarbij werden de eisen op het gebied van hygiëne en functionaliteit optimaal in overeenstemming gebracht met stijlvolle esthetiek en moderne gastvrijheid. Inrichting, wandbekleding en vast meubilair werden allemaal uitgevoerd in het donkere houtdecor Altamira Walnut van Pfleiderer in de structuurvariant Montana (MO). Er werden zowel direct gecoate DecoBoard als samengestelde elementen met een extreem slijtvast Duropal HPL-oppervlak gebruikt.

Functie op zijn best

Het nieuwe ontwerp benadrukt de hoge standaard van het gebouw met zijn royale ruimte-indeling en vormentaal alsmede hoogwaardige materialen en sfeervolle verlichting. Tegelijkertijd werd door scheidingssystemen en intelligente structurering voor een hoge mate van functionaliteit gezorgd: Kleed- of familiekamers, een ruimte met make-upspiegels en een waterinstallatie in het midden van de ronde wasruimte zorgen voor een uitnodigende sfeer. Tegelijkertijd zorgen de eveneens robuuste en onderhoudsvriendelijke oppervlakken van de gebruikte houtmaterialen ervoor, dat de nieuwe sanitaire voorzieningen gemakkelijk schoon te houden en duurzaam aantrekkelijk blijven.

Klantgerichtheid perfect geïmplementeerd

De rokerslounge werd ontworpen met dezelfde aandacht voor detail. Wandbekleding in een donkere houtlook die perfect past bij de kleur van de vloer en kleurrijk zitmeubilair nodigen bezoekers uit om te blijven hangen. Tegelijkertijd kunnen de bezoekers van de lounge altijd in de gaten houden wat er in de verkeersruimten tussen de winkels gebeurt. De rokerslounge bevindt zich in de Tivoli Galerie en heeft een lint van ramen die uitkijken op het interieur van het winkelcentrum.

Deel dit artikel:
Onze partners