Predikheren drie weekends even open

Het volledige als monument beschermde Predikherenklooster dat gerestaureerd en ongebouwd wordt tot stedelijke openbare bibliotheek, is in september drie weekends open. Kijklustigen kunnen al een beetje de sfeergaan opsnuiven van de bibliotheek die in 2019 de deuren opent. Ingenieursbureau ABT België is betrokken bij de restauratie.

Het is nog wachten tot 2019 tot ‘Het Predikheren’ volledig klaar is om de Mechelaar te ontvangen. De renovatie loopt ondertussen enkele jaren en binnenkort is de stad een cultureel dynamische plek rijker!

In september 2018 gaan de werfdeuren van Het Predikheren echter tijdelijk open om het publiek kennis te laten maken met het gebouw. Het klooster ging al open onder de naam Open Predikheren in het weekend van 8-9 september en 13-16 september. Van 20 tot 23 september kunnen kijklustigen opnieuw een bezoek brengen.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor één van de vele (gratis) rondleidingen. Er zijn ook doorlopende tentoonstellingen.

Meer informatie over de geschiedenis, de herbestemming en de restauratie van het Predikherenklooster vind je hier

Het Predikheren ligt op de Tinelsite, een stadsdeel in volle ontwikkeling. Een plek waar wonen, cultuur en vrije tijd gecombineerd worden. Voor alle info over dit stadsvernieuwingsproject: https://www.mechelen.be/tinel.

Bron: ABT België / uitinmechelen.be

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage