Raam- en deuroplossingen met vacuümisolerend glas

REHAU Window Solutions en AGC Glass Europe zetten een strategische stap in de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve en toekomstgerichte oplossingen voor ramen met vacuümisolerend glas. De gecombineerde expertise van beide partners op het gebied van raamsystemen en vacuümisolerend glas staat garant voor de succesvolle ontwikkeling en marktintroductie van oplossingen die uitblinken op het gebied van energie-efficiëntie, comfort en duurzaamheid.

De combinatie van REHAU-oplossingen voor ramen en deuren en AGC Glass Europe's Fineo vacuümisolerend glas biedt zo doorslaggevende antwoorden op wereldwijde trends en uitdagingen.

"Wij verheugen ons op de samenwerking met een sterke partner. Deze strategische samenwerking op het gebied van ontwikkeling en verkoop is de perfecte basis voor een zeer succesvolle samenwerking tussen twee innovatieleiders. REHAU Window Solutions zet hiermee opnieuw een consequente stap op het groeipad dat wij samen met onze klanten en partners consequent bewandelen. “Create Difference. Grow Business", zegt Frank Zimmermann, CTO REHAU Window Solutions.

lage totaalgewicht

Er zijn talrijke duidelijke voordelen voor de fabrikanten uit de samenwerking: gecoördineerde componenten leiden tot complete oplossingen die rationeel en veilig kunnen worden verwerkt. Het lage totaalgewicht van het afgewerkte raam is een ander voordeel dat een positief effect heeft op de productie en de installatie.

De twee oplossingen passen ook perfect bij elkaar in termen van duurzaamheid: dankzij de gesloten materiaalkringloop, die bij REHAU Window Solutions al vele jaren bestaat, worden profielsystemen van REHAU gekenmerkt door een hoog aandeel gerecycled PVC en dus door een zeer lage CO2-voetafdruk. Het vacuüm isolatieglas FINEO van AGC Glass Europe draagt ook bij tot de kleinst mogelijke CO2-voetafdruk door zijn lage materiaalinput. De monolithische constructie, die volledig uit glas bestaat, maakt een eenvoudige en volledige recyclage van de FINEO glasruit mogelijk.

"We zijn erg enthousiast over de samenwerking met REHAU. Deze gezamenlijke ontwikkeling zal oplossingen opleveren die perfect beantwoorden aan de verwachtingen van de markt voor innoverende, energie-efficiënte en duurzame producten," zegt Serge Martin, CEO van FINEO Glass.

Bron: REHAU

Deel dit artikel:

Onze partners