Redactiebureau Palindroom & Architectura.be genomineerd voor B2B Press & Communication Award 2015

Vorig jaar organiseerden Redactiebureau Palindroom en Architectura.be de Belgische filmpremière van de architectuurdocumentaire The Competition in Namen en Antwerpen. Dat evenement is nu in de running voor een B2B Press & Communication Award 2015 in de categorie Event. De prijsuitreiking vindt plaats op 27 oktober 2015 in Bozar in Brussel. 

Redactiebureau Palindroom, beheerder van de website Architectura.be, organiseerde samen met 4 sponsors (Vandersanden Group, Reynaers Aluminium, Rockwool en Eternit) de Belgische filmpremière van The Competition, een film van de Spaanse regisseur en architect Angel Borrego Cubero, die aanwezig was tijdens het evenement. In de prent volgt de regisseur 5 befaamde toparchitecten (Frank Gehry, Norman Foster, Zaha Hadid, Dominique Perrault en Jean Nouvel) tijdens een ontwerpwedstrijd voor een museum in Andorra. Goed 800 architecten kwamen opdagen op beide voorstellingen in Namen en Antwerpen.

Het is voor dit evenement dat Redactiebureau Palindroom uit Hasselt genomineerd is binnen de categorie Events voor de B2B Press & Communication Awards 2015. Behalve de Event Award worden er nog prijzen uitgereikt voor onder meer websites, publicaties, communication mix en pers. Redactiebureau Palindroom is het enige Limburgse bureau onder de 18 genomineerden waaronder ook heel wat grote namen zoals Roularta en De Persgroep.

Redactiebureau Palindroom moet het in de categorie Event opnemen tegen twee andere finalisten: CCI Liège voor ‘Pop-Up Valley’ en InSites Consulting voor ‘Smartees’.

Het succes van de vertoning van the Competition mag niet los gezien worden van de geladen thematiek van de film. Binnen de nationale architectenwereld heerst er vele onvrede over de cultuur van ontwerpwedstrijden waarbij ontwerpers tegen elkaar uitgespeeld worden en waarbij ze alles uit de kast moeten halen met een heel kleine kans op succes. Belgische architecten waren dan ook heel geïnteresseerd om te zien hoe internationale toparchitecten een dergelijke ontwerpwedstrijd aanpakken. Te meer omdat de Spaanse regisseur ook aanwezig was bij de film en omdat er na de film ook een panelgesprek georganiseerd werd met enkele bekende Belgische architecten waaronder Bart Lens, Johannes Robbrecht en Julien De Smedt. Het geheel werd afgesloten met een netwerkmoment met hapjes en drankjes.

Bij de uitwerking werd er bijzonder veel aandacht besteed aan de details om er een evenement van te maken dat volledig af is. Mooie voorbeelden daarvan zijn het programmaboekje, de uitnodigingen, de filmaffiches, de aparte website voor het evenement, de voorfilmpjes, de architectuurquiz, de mogelijkheid om via Twitter vragen aan de regisseur te stellen en de cadeautjes die uitgedeeld werden na het evenement.

 

Over Redactiebureau Palindroom

Redactiebureau Palindroom is een achtkoppig bureau uit Hasselt dat zich volledig toegelegd heeft op communicatie en redactie rond bouw en architectuur, zowel in het Nederlands als het Frans. Palindroom beheert ook de website www.architectura.be, de meest bezochte website voor architecten en ingenieurs in België.   Mede door het succes van de filmvertoning The Competition willen Palindroom en Architectura.be zich ook meer en meer gaan toeleggen op het organiseren van evenementen voor architecten en bouwprofessionals.

Meer informatie over de B2B Press & Communication Award 2015, klik hier

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage