REHAU combineert PVC-ramen en duurzaamheid

REHAU vervaardigt zijn raamprofielen al vele jaren uit gerecycled PVC in een gesloten materiaalkringloop. Dit spaart natuurlijke hulpbronnen en vermindert de CO₂-uitstoot.

In de afgelopen 30 jaar is de circulaire economie een van de belangrijkste doelstellingen van REHAU geworden. Positieve ervaringen brengen de firma ertoe de voorkeur te geven aan een gesloten productiecyclus voor zijn raamprofielen.

Alle Europese REHAU-fabrieken werden op basis van hun duurzame productieprocessen gecertificeerd volgens het onafhankelijke productlabel VinylPlus.

 

Extrusie 


Dankzij het unieke extrusieprocedé kan REHAU raamprofielen produceren waarvan de binnenkant uit gerecycled materiaal bestaat. Meer dan 40%
van de REHAU-profielen bestaat tegenwoordig al voor 40% tot 75% uit gerecycled materiaal.

REHAU EcoPuls raamprofielsystemen zijn op het vlak van gesloten materiaal kringloop uniek voor de ramensector. Het resultaat: tot 97.000 t CO₂-besparing per jaar.

 

Recyclage

Miljoenen oude pvc-ramen zijn een waardevolle bron voor nieuwe kunststoframen. REHAU beschikt over een heel groot netwerk om dit materiaal in te zamelen. Complete oude ramen worden in verschillende grondstoffen (bv. glas en metaal) opgesplitst en gerecycled.

Bron: REHAU

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage