Reynaers innoveert op BATIBOUW 2013

Reynaers Aluminium presenteert zijn nieuwigheden met meer architecturale mogelijkheden en technologische innovaties op Batibouw 2013: een innovatieve verbreding van het CP 130 schuif- en hefschuifsysteem, een deur met geautomatiseerd slot, de nieuwste Purity deur- en raamkrukken, Ventalis geïntegreerde akoestische raam en deurventilatie en het CF 77 vouwsysteem.
Reynaers Aluminium presenteert zijn nieuwigheden met meer architecturale mogelijkheden en technologische innovaties op Batibouw 2013: een innovatieve verbreding van het CP 130 schuif- en hefschuifsysteem, een deur met geautomatiseerd slot, de nieuwste Purity deur- en raamkrukken, Ventalis geïntegreerde akoestische raam en deurventilatie en het CF 77 vouwsysteem.


CP 130 schuif- en hefschuifsysteem

Reynaers verbreedt zijn CP 130 schuif- en hefschuif-gamma met een innovatief hefschuifsysteem op hoek zonder hoekprofiel. Hoekoplossingen zonder hoekprofiel versterken de transparantie van de woning of het project door het verkleinen van de grens tussen binnen en buiten. De glaswanden zijn manueel vlot open en dicht te schuiven door een speciaal ontworpen wielbasis en de met Teflon beklede gleuven. Bovendien laat het automatisch openingssysteem dankzij een onzichtbare motor toe de ramen te openen of te sluiten door eenvoudig op een knop te drukken.Deur met geautomatiseerd slot

Reynaers denkt ook aan inbraakveiligheid en introduceert de deur met geautomatiseerd slot. Reynaers heeft dit concept uitgewerkt in een magnetische en elektrische uitvoering. De deuren kunnen worden uitgerust met meerdere sluitpunten die op basis van zuiver magnetisme of elektriciteit het geautomatiseerd slot in werking stellen.


PuRity

Op Batibouw 2013 zijn de nieuwste innovatie raamkrukken en handgrepen van de PuRity-reeks van Reynaers te zien. Deze vooruitstrevende hypoallergene krukken en handgrepen zijn naast anti-allergisch ook roestvrij, ergonomisch en 100% recycleerbaar. De handgrepen zijn ook easy to clean met 100% natuurlijke schoonmaakproducten. Reynaers werkte samen met de Italiaanse designer Leo De Carlo, uit de Phillippe Starck stal, voor het design van de nieuwe handgrepen. Het nieuwe ‘click-clack’-systeem verkort de installatietijd en zorgt tevens voor een perfect horizontale fixatie van de kruk op het schrijnwerk. De reeks kan bovendien op vrijwel alle types van ramen, deuren en schuiframen geplaatst worden.
Ventalis

Reynaers vernieuwt het Ventalis ventilatiesysteem. Ventalis geïntegreerde akoestische raam & deurventilatie is quasi onzichtbaar in het schrijnwerk. De volledig geïntegreerde ventilatie met optimale akoestische isolatie biedt een extra architecturaal voordeel. Ramen worden immers niet langer ontsierd door een ventilatierooster.


   


Vouwsysteem CF 77

Reynaers koppelt functioneel design aan innovatieve technologie met het aluminium vouwsysteem CF 77. Het CF 77 vouwsysteem draagt ook bij tot de optimalisering van de transparantie van de woning of het project door het verkleinen van de grens tussen binnen en buiten. De compleet nieuw ontworpen raam- en deuroplossing rekent voorgoed af met de vooroordelen dat vouwsystemen zwaar, log en technisch complex zijn. Het systeem is in twee vleugeluitvoeringen beschikbaar. Beide uitvoeringen kunnen op drie verschillende bodemconfiguraties geïnstalleerd worden. De geavanceerde techniciteit van het systeem biedt veel mogelijkheden.

 

Bouwen versus verbouwen

Reynaers stelt op Batibouw ook de resultaten van een onderzoek voor naar bouwen versus verbouwen: waarom kiest de ene Belg voor nieuwbouw en de andere voor verbouwen? De studie peilt naar motivaties en pijnpunten die bouwers en verbouwers bij hun keuze ondervonden.Bert Geerinckx, algemeen directeur van Reynaers Belux, geeft voor de camera van Architectura meer uitleg over het CP 130 schuif- en hefschuifsysteem op hoek zonder hoekprofiel.
Bert Geerinckx, algemeen directeur van Reynaers Belux, geeft voor de camera van Architectura meer uitleg over de deur met geautomatiseerd slot op Batibouw 2013.
Deel dit artikel:

Contacteer Reynaers Aluminium

Onze partners