Reynaers stelt minimalistisch schuifraam Hi-Finity voor op Batibouw

Onder het motto ‘less is more’ combineert Reynaers met dit nieuwe schrijnwerk architecturaal minimalisme met maximale lichtinval en energiezuinigheid. Design Vlaanderen bekroonde Hi-Finity met het Henry van de Velde-label voor zijn innovatief karakter en gestileerde handgreep. Voorts gaat Reynaers prat op een snelle plaatsing, het geoptimaliseerd gebruiksgemak en een uitmuntende inbraakveiligheid.
Onder het motto ‘less is more’ combineert Reynaers met dit nieuwe schrijnwerk architecturaal minimalisme met maximale lichtinval en energiezuinigheid. Design Vlaanderen bekroonde Hi-Finity met het Henry van de Velde-label voor zijn innovatief karakter en gestileerde handgreep. Voorts gaat Reynaers prat op een snelle plaatsing, het geoptimaliseerd gebruiksgemak en uitmuntende inbraakveiligheid.
Dankzij innovatieve isolatietechnieken slaagt Reynaers er in het verzonken geplaatste aluminium schrijnwerk tot het uiterste minimum te herleiden. Hierdoor verloopt de overgang van binnen naar buiten zeer organisch via de doorlopende glaspartij van het schuifraam dat quasi naadloos aansluit op de wanden en vloer van de woning. Voortaan is het mogelijk om volledige raamwanden van muur tot muur en plafond tot vloer te realiseren.Het resultaat van dit ultraslanke design zijn uiterst grote transparante schuiframen met een lichte en elegante uitstraling.


Snelle plaatsing

Hi-Finity is een totaaloplossing waarbij het glas verlijmd wordt op de profielen. Deze innovatie realiseert een belangrijke tijdswinst bij de plaatsing van het systeem waarvan alle onderdelen snel, eenvoudig en volledig geassembleerd worden bij de constructeur.
Sterk

Hoewel de zijlijnen van het slanke profiel nauwelijks zichtbaar zijn, is het schuifsysteem uiterst sterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Dankzij de draagkracht en innovatieve verbinding van de aluminium profielen met de beglaasde oppervlakken, kunnen de grote glaspanelen een gewicht tot 500 kilogram dragen met een maximale raamoppervlakte van 2,6 tot 3,5 meter.
Isolatie

Om ook aan de strengste isolatievereisten te voldoen, zijn de Hi-Finity schuifdeuren verkrijgbaar met zowel dubbele als driedubbele beglazing. Dit effect wordt nog versterkt door de luchtdichtheid van het systeem. De met teflon beklede dichtingen bieden een volgens Reynaers uitstekende bescherming tegen luchtindringing. De delen die de glaspanelen met elkaar verbinden, zijn ontworpen met een door Reynaers gepatenteerd verstelbaar profiel dat perfect aansluit voor volledige luchtdichtheid.
Gebruiksgemak

Er zijn verschillende openingsvarianten - duorail, drie-rail en een centrale sluiting - die oplossingen bieden voor maximaal zes schuivende glaspanelen per toepassing. De speciaal ontworpen wielbasis zorgt voor een vloeiende beweging van de glaspanelen. Zelfs panelen voor grote openingen kunnen moeiteloos met de hand worden bewogen. Voor nog meer comfort worden de vleugels met één druk op de knop door een motorslot automatisch ontgrendeld. De bediening van de schuifvleugels gebeurt manueel of automatisch.
Inbraakveilig

Naast het gelaagde glas biedt Hi-Finity ook een krachtig anti-inbraaksysteem dat met succes volgens RC2-specificaties is getest. Het vergrendelings­mechanisme is bovenaan de deur achter de wand weggewerkt waardoor het van buiten zeer moeilijk te manipuleren is. De robuuste haken met veerslot van het systeem doen niets af aan het gebruiksgemak. Met één druk op de knop of via een afstandsbediening wordt het schuifraam probleemloos geopend en gesloten.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage