Reynaers upgradet CW50-glasgevel met praktische en efficiënte nieuwigheden

De Concept Wall 50 (CW50) is een glazen structuur die kan dienen als glasgevel of dak. Reynaers’ nieuwe aanwinst moet zich onderscheiden van de concurrentie door de toevoeging van enkele praktische oplossingen en hoge isolatiewaarden. Bovendien is de CW50 ook verkrijgbaar in brandwerend glas.

Creatieve Vrijheid

De eerste nieuwigheid is een nieuw, uitgebreid arsenaal aan profielen waarmee allerhande ontwerpen mogelijk zijn. Elke ontwerper kan de profielen bovendien stapelen om speciale effecten te creëren. Deze overlapping van de profielen zorgt bovendien voor zeer goede lucht- en waterdichtheid (tot op 1200 Pa). De mogelijkheid om de profielen te koppelen en diagonale lijnen te integreren biedt een hele hoop opties voor ontwerpers.

 

Grote elementen, driedubbele beglazing

Reynaers’ CW50 is nu ook uitgerust met systemen die geschikt zijn voor grotere glazen panelen en het gebruik van driedubbel glas. Het glas kan tot 61 mm dik zijn, en dankzij het ophangsysteem kan één profiel 700 kg glas dragen. Er moet dus geen aparte oplossing gevonden worden voor grote glaspartijen.

 

Gebruiksvriendelijk en efficiënt

Net zoals bij de nieuwe Masterline 8 biedt Reynaers een HI-versie van de CW50 voor extra isolering. Deze profielen kunnen een Uf-waarde van 0,56 W/m2K bereiken met een glasdikte van 60 mm. Het standaardsysteem behaalt 1,7 W/m2K. Een extra voordeel van de CW50-HI zijn de profielen zelf: ze zijn uitgerust met harde en zachte elementen. De zachte elementen zijn op voorhand gesneden, zodat de afvoer gemakkelijk te integreren is. Ten slotte moet het glas niet meer getapet worden; zonder tape haalt het toch nog een dichtheid van 1950 Pa.

 

Geen assemblage

Voor zij die het werk tot een minimum willen beperken is er de CW50-TT. Met deze optie kan de volledige glasgevel in een profiel rusten. Deze manier van assemblage is snel, kosten-efficiënt, kan hetzelfde maximumgewicht dragen, en dezelfde lucht- en waterdichtheid opleveren.

Deel dit artikel:

Contacteer Reynaers Aluminium

Onze partners