Schüco en Living Tomorrow slaan de handen in elkaar voor een innovatieve toekomst

© Schüco
© Schüco
© Schüco

Schüco, wereldleider in aluminium systemen voor ramen, deuren en gevels, is co-initiator van Living Tomorrow, het vernieuwde Europese innovatieplatform rond wonen, werken en leven in de toekomst. De samenwerking heeft als doel om gezamenlijk te innoveren, inspireren en co-creëren. Geïnteresseerde bezoekers ontdekken er innovatieve oplossingen voor de aanpak van onder andere klimaatverandering, grondstofschaarste en de energietransitie. Zelfs een virtueel 3D-bezoek is mogelijk.

Schüco als co-initiator

Binnen de Living Tomorrow-innovatiecampus, gevestigd in Vilvoorde, maken bezoekers kennis met de nieuwste innovaties op het gebied van wonen, werken en leven. Schüco is één van de 11 co-initiators van Living Tomorrow en is er vertegenwoordigd met een eigen kantoor. In het splinternieuwe gebouw werden enkele nieuwe Schüco-producten toegepast, zoals de nieuwste raam-, deur- en schuifsystemen, Building Skin Control, IoF (Internet of Facades) en geluidreducerende raamelementen. ​ 

"Met dit partnership willen we de toegevoegde waarde van Schüco door ons doelpubliek daadwerkelijk laten beleven”, zegt Geert Michels, general manager van Schüco in de Belux. "Deze waarden gaan mooi samen in het Living Tomorrow-verhaal. Het resulteert in gezamenlijke innovatie, inspiratie en co-creatie." 

KRUISBESTUIVING TUSSEN INNOVATIEPARTNERS

Naast de fysiek te bezoeken demo-ruimtes is er tussen de partners onderling ook ruimte voor samenwerking aan innovatieve projecten en concepten. Bedrijven, start-ups, onderzoekers, architecten en andere stakeholders komen er samen om te werken aan de toekomst.

"Deze innovatiehub effent de weg naar de wereld van morgen", zegt Frank Beliën, oprichter en voorzitter van de Living Tomorrow Group. "We zijn verheugd om met Schüco samen te werken aan deze ambitieuze missie." 

Door de samenwerking met Living Tomorrow kan Schüco haar partners tal van voordelen bieden op een centrale en veelzijdige locatie in België. Zo krijgen partners toegang tot de laatste innovaties en werkgroepen, ook bijvoorbeeld op vlak van marketing en projectwerking. 

Focus op duurzaamheid

Het verbaast niemand dat duurzaamheid in elke zin van het woord in het middelpunt staat. De volledige gevel is voorzien van sensoren en de Schüco IoF ID (Internet of Façades), een slimme tag op alle gevelelementen zodat via constante monitoring een digitale identiteit wordt gegenereerd. Dit geeft een beter beeld op de onderhoudscyclus, en productupgrades worden op die manier efficiënt gepland en uitgevoerd. Dit garandeert een duurzame werking van het gebouw op lange termijn en verlengt bovendien de levensduur van de systemen. 

De systemen verbeteren niet alleen de energie-efficiëntie, maar ze verminderen ook de CO2-uitstoot van de gevel. Schüco’s holistische beeld m.b.t. CO2-reductie komt tezamen in het Schüco Carbon Control concept en biedt hoogwaardige systeemoplossingen voor zowel duurzame nieuwbouw als voor renovatieprojecten, die ruim tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van diverse klimaatomstandigheden. Het gaat hierbij niet enkel om esthetische producten, maar om geïntegreerde systemen die slim zijn verbonden met technologieën zoals ventilatie, luchtkwaliteit en thermisch comfort. Door te kiezen voor de producten van Schüco, wordt het innovatieve karakter van Living Tomorrow doorgetrokken naar de architectuur.

Bron: Schüco
Deel dit artikel:
Contacteer Schüco Belgium
Onze partners