Schüco gaat voor touchscreen in de voordeur

Op Batibouw 2016 introduceert raam-, deur- en gevelfabrikant Schüco verscheidene nieuwe producten. Het paradepaardje op de komende editie is ongetwijfeld de DCS Touch Display. Het Door Control System kan worden bediend via een touchscreen dat in de deur zelf is ingebouwd. Met dit product zet Schüco een nieuwe stap voorwaarts in de beveiliging van een woning.

Praktische voordelen

Het Door Control System van Schüco zet dankzij digitale toepassingen een nieuwe stap verder in de beveiliging van een woning. Het systeem bestaat onder meer uit een videofoon, een kaartlezer, een vingerscanner en een codeklavier. Een DCS-systeem kan zowel in een privéwoning als in een appartementsgebouw of een groepswoningbouw worden geïnstalleerd .Naast een verhoogd gevoel van veiligheid brengt een DCS-systeem ook praktische voordelen met zich mee. Dankzij het codeklavier en de vingerscanner is het niet langer noodzakelijk om steeds een huissleutel bij te hebben.

 

Weersbestendig systeemplatform

Met ADS SimplySmart introduceert Schüco tevens een nieuw energie-efficiënt systeemplatform voor aluminium deuren. De basisinbouwdieptes bedragen 75 mm en 90 mm. Het systeem voldoet aan hoge eisen op vlak van thermische isolatie en weersbestendigheid. Dit geldt ook voor deuren tot 3 meter hoog. Het systeemd biedt maximale luchtdichtheid en isolatie. Hierdoor kunnen U-waarden gaande tot de passiefhuisnorm worden bereikt. Speciale isolatiestrippen gaan het bimetaaleffect tegen. Hierdoor zal de aluminium deur nooit onder invloed van de zon kromtrekken.

 

Automatisch afremmen

De Schüco SmartStop en de Schüco SmartClose zijn oplossingen voor het veilig sluiten van schuifdeuren. De Schüco SmartStop remt de deur tijdens het sluiten automatisch af en stopt de vleugel ruimschoots voor die terug in het kader valt. De Schüco SmartClose remt eveneens af, maar zorgt er ook voor dat het schuifdeur in één soepele beweging zachtjes in het buitenkader terecht komt. Daarna kan de gebruiker de deur handmatig op slot doen. In beide gevallen is het mechanisme volledig in het profiel verborgen.

 

Sluitmechanisme

Het Schüco TipTronic SimplySmart beslag biedt een mechatronisch alternatief voor traditionele sluitmechanismen. De bediening verloopt via een drukknop, een afstandsbediening, of een domoticasysteem voor energiemanagement. Het is een ideaal systeem voor hooggelegen en moeilijk bereikbare ramen in privéwoningen en voor projectbouw. Het Schüco TipTronic SimplySmart beslag sluit de ramen op meerdere plaatsen en zorgt zo voor een goede bescherming tegen inbraak. Als het systeem bij het sluiten weerstand ondervindt, vermijden ingebouwde sensoren een inklemming. Bovendien signaleert een ingebouwe sluitcontrole of er ramen zijn opengelaten.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage